De sportcolumn no. 189 – Competitie start 2015 – 2016

Zo de eerste weken hebben we achter de rug van de nieuwe competitie,alsmede de beker start.

Opvallend de uitslagen waar we me worden geconfronteerd, ik denk een voorbode van een seizoen met weinig zekerheden en ploegen die elkaar weinig ontlopen. Daarbij mogen we wel stellen dat het niveau op alle fronten erg matig is,zowel amateur als prof. Maar de beker leert ons dat mijn gedachte in een vorige column wordt bewaarheid. De KNVB moet gewoon het Duitse en Engelse voorbeeld volgen niks uitzonderingen ieder ploeg moet kans hebben op die beker .

Dus gewoon loten amateurs en profs,zodat wel blijkt wie de sterkste is want ,wat zijn er al veel BVO clubs uitgeschakeld door de amateurs. Dat maakt de beker juist spannend en niet inloten van ere-divisie, na twee ronden of zo iets.

De Goudse amateurs zijn erg wisselvallig gestart ONA en Olympia daar gelaten, dus of we een aantal kampioenen gaan begroeten is de vraag,of wordt het een jaar van verjongen of wennen aan de vele nieuwe spelers die gekomen zijn. We wachten het maar weer af en hopen op betere  prestaties dit seizoen.

Ik bezocht de eerste weken uitsluitend derby’s en daar zijn er dit jaar veel  van vooral in de derde klasse. Nu ik heb genoten, want naaste de strijd werd er opmerkelijk veel en mooi gescoord. Terwijl de onderlinge rivaliteit weinig problemen gaf .Een fijne constatering want het wilde vroeger nogal eens uit de hand lopen. Laten we hopen dat dit zo blijft ,waarbij ik ook de scheidsrechters moet complimenteren voor de prima leiding en aanvoelen van de sfeer.

Zo hoort het toch: “ Sport moet verbroederen en ontspannen”,de amateurs zijn in mijn ogen goed gestart,houden zo.

Dat de profs er steeds meer een rommeltje van maken doet pijn aan de echte voetbal liefhebber, misschien is het verstandig de straffen van 7  tot 12 weken voor wild spel ,die bij de amateurs worden uitgedeeld eens bij die profs toe te passen . Ze hebben toch een voorbeeld functie ?

Snel in het beleidsplan zetten KNVB , een plan dat overigens al maanden wacht op een vervolg, waar van akte.

We blijven positief

Ferdy Kolster

27-09-2015