De sportcolumn no. 188

Na alle oefenpotjes en bekerwedstrijden zijn we dit weekend weer begonnen aan het Seizoen 2015-2016. Gelukkig want wat is er beter dan een wedstrijd bijwonen waarin het ergens om gaat, dan een wedstrijd waarin alle spelers opdraven en men voortdurend wisselt.

De beker lijkt spannend maar de een wil winnen en de ander ziet het als een nuttige oefenwedstrijd. Terwijl de KNVB het ook niet al te serieus neemt en overal rekening mee houdt. Ik noem even: reistijd, zondag—of zaterdagelftal, niveau.

Dus leuk een aantal derby’s maar verder heeft het geen enkel doel of prestige.   Zondag elftallen zijn met wedstrijden op zaterdag de pechvogel en missen vaak spelers.

Daarom lijkt het me beter dat zowel zaterdagteams en zondagteams elk in een pot loten; zonder onderscheid; en als van beide poules de laatste 12 of 16 bekend zijn verder strijden voor de titel bekerwinnaar West 2. De laatste wedstrijden kunnen dan door de weeks worden gespeeld ook als zaterdag, de zondag loot. Want 90% van de clubs heeft licht en het aantal kunstgrasvelden stijgt ,dus weinig afkeuringen. Maar ja de KNVB zal gek zijn ,dat scheelt een hoop gele en rode kaarten,liever veel poules dus ,kassa.

Maar ja , we zijn weer gestart en toch allemaal benieuwd wat de club, waar je fan van bent gaat presteren. Ik wens daarom alle verenigingen een succesvol en sportief seizoen toe.

Voor de SV Gouda even een extra opmerking,door alle strubbelingen en onderlinge irritatie zou men haast vergeten dat Gouda nog altijd een club van naam is. De twee landstitels zijn niet weg te poetsen net zo min als het laten vallen van de zondagsectie. Heren ,laten we elkaar respecteren en niet denken” ik ben groot en hij is klein”.

Geef elkaar de kans in de najaar vergadering en zet eigen ego’s opzij, zodat de club niet over de tong gaat. Oude herinneringen al zo’n 55 jaar geleden poets je niet weg .Koester ze

Vandaag is de een klein en speelt hoog en de ander groot en speelt op het laagste niveau.

Maar lid van SV Gouda zijn jullie allemaal ,lost het dus snel op!

Ferdy Kolster

05-09-2015