De sportcolumn no. 187 – Matig seizoen

Nu we op de laatste beslissingen van het seizoen zijn gevallen kunnen we niet anders dan vaststellen dat de Goudse clubs weinig hebben gepresteerd.

Jodan Boys tot het laatste moment van de competitie moeten knokken voor lijfsbehoud, iets wat veel trouwe supporters nooit hadden verwacht. De topklasse is voorlopig uit de gedachten verdwenen.

Olympia is nog in degradatiestrijd verwikkeld en hoopt via de nacompetitie dit te ontlopen, wel is de verjonging ingezet dus handhaven zou een succes zijn.

Voor Gouda zondag is gelukkig nog een periodetitel als troost, zodat het matige verloop van de competitie kan worden weggepoetst.

Ona vecht voor de laatste strohalm maar als we eerlijk zijn is de selectie te klein om zich te handhaven ,misschien geeft degradatie wel een stimulans om met het jeugdige talent te gaan bouwen aan een nieuwe ONA selectie voor de komende jaren.

Donk heeft nog steeds moeite om afscheid te nemen van de oudere garde ,de jeugd breekt door maar moet aan het niveau wennen, vandaar een wisselend seizoen met wel een prima positie in de middenmoot. Zelfs nog een kleine kans op de na-competitie. De basis voor het nieuwe seizoen is gelegd ,een jaar ervaring is goud waard voor de jeugd. Op naar het seizoen 2015-2016.

Ten slotte Gouda zaterdag , snel omhoog en nu de laatste jaren snel omlaag, jammer maar het gebeurd. De terugkeer van Willem Dekker als trainer leek een goede greep ,maar heeft niet geholpen. Door de stoppende spelers viel er een gat en werd de kwaliteit minder dat kostte teveel punten. De na-competitie kan nog redding brengen.

Laten we hopen dat het seizoen 2015-2016 ons meer plezier en prestaties brengt,want ik durf het aflopende seizoen slecht te noemen voor de Goudse voetbalclubs.

Triest want een stad als Gouda hoort op hoog niveau te zijn vertegenwoordigd. Zou een fusie onder sommige verenigingen beter zijn ?? Ik denk er vaak over na en ken wel enige opties,die volgens mij haalbaar moeten zijn. Ik kom hier later nog wel eens op terug,nog een jaar zo matig presteren zou te gek zijn.

Spelers betalen is slechts even succesvol,door modderen met oudere spelers helpt niet,aandacht aan de jeugd en het beleid is de basis,voor een sterke selectie. Misschien ook voor succes.

Tot slot een keer iemand in het zonnetje zetten,Jober Thoen de gastheer en wedstrijdsecretaris van Donk. Enige maanden terug deelde hij mij mede na 40 jaar te stoppen met zijn functie bij Donk. Ik zei hem dat ik het begreep maar nog niet geloofde,vanwege zijn liefde voor de club, nu stond het ook in de krant ,dus toch! Zo’n clubman is goud waard voor elke club , een fantastische vrijwilliger en een man die het woord “Respect” hoog in zijn vaandel heeft staan.

Ferdy Kolster
3-05-2015