De Sportcolumn no.183 – Vreemde week

In het voetbal werden we de afgelopen week met vreemde zaken geconfronteerd.

In mijn vorige column sprak ik over het groeiende aantal zondagclubs dat naar de zaterdag overstapt of gaat stappen. De KNVB had hierover een discussie  en wat was het resultaat?  geen enkele optie en veel vraagtekens. Wel de gedachten terug te gaan naar klassen van 12 ploegen ! Ook weer meer overstappers  zelfs  Alphense Boys wil z.s.m. naar het zaterdagvoetbal. Dit is dan de zogenaamde topclub die uit de hele regio speler probeert te werven , maar het ziet geen kans het tweede elftal te laten opdraven op zondagmorgen. Er waren te weinig spelers beschikbaar, waarom moeten er dan zoveel spelers worden aangekocht, die als ze in ze het eerste niet halen, niet om 10 uur ’s ochtends willen spelen? Nooit naar mentaliteit gekeken heren van Alphense Boys. Ga eens luisteren hoe Jodan Boys dit regelt,daar zorgt men voor een sterke aanvulling van tweede en derde elftal, Terwijl de jeugd al jaren goed presteert.

Dan het gebeuren bij Twente ,na goede jaren teveel gaan investeren en betalen ,nu een tekort. De KNVB controle niet akkoord, met gevolg drie punten in mindering. Zal wel regel zijn maar is die KNVB nu ook zo fel naar de UEFA toe als het gaat om schulden vraag ik me af ,want de kreet Financieel Fair Play is in Europa een blamage,tientallen miljoenen tekort in veel landen en in Nederland bij hooguit 6 miljoen direct drie punten in mindering, lach wekkend. Geef een boete en straf de spelers niet .

Dan mijn eigen club Feyenoord, weer de dupe van domme mensen, dus kassa voor die UEFA,de heren bobo’s moeten in dure hotels dus dat wordt weer een mooi bedrag ,ik schat zo’n 60 tot 80 duizend euro. Daarnaast het vertrek van trainer Fred Rutte,een fantastisch mens volgens iedereen,maar ik hoor vaak geen top trainer, dat telt , want waar werd hij kampioen en  waar niet weggestuurd en waar bleef hij al enige jaren langer dan een seizoen ?? zeg het maar. Feyenoord moet gewoon doorgaan met eigen mensen  van Bronkhorst en van Gastel , eventueel met steun van praatpaal  Willem van Hanegem. Niks Aad de Mos of Advocaat en zeker niet Co Adriaans. Misschien dan Marius Dijkhuizen ?

We wachten het maar weer af de komende weken .

Ferdy kolster

08-03-2015