De Sportcolumn no.179 – Eind 2014

Volgende week de laatste competitieronde bij de amateurs, waarna nog en weekend voor beker – en inhaalwedstrijden zijn gepland en dan gaan we even rusten voor de feestdagen.

Jammer dat de Goudse clubs zo matig presteren, slechts Gouda zondag telt mee, de zaterdag moet indien dit zich voortzet  vrezen voor handhaving. Voor ONA geldt eigenlijk het zelfde, smalle basis en je bent vaak de dupe. Olympia startte goed maar de flow is weg en handhaving zal een goede prestatie zijn met het jeugdige elftal. Jodan Boys heeft de slechte start achter zich gelaten en is misschien in staat de opgaande lijn vast te houden, ik ben benieuwd. Tenslotte Donk ook een jonge groep, maar  inmiddels in het linker rijtje. Alleen jammer van de smet van twee gestaakte wedstrijden, als dat maar geen punten of langdurige schorsingen gaat opleveren.

Dat de KNVB bij strafzaken  niet altijd de schuldigen straft, maar als waarschuwing ook de andere betrokkenen aanpakt, is een bekend gegeven. Mede gezien de nieuwe regels bij ongeregeldheden zijn de straffen niet mild. Laten we hopen dat er juist wordt geoordeeld, dan kan je daar vrede mee hebben. Ben je medeschuldig en kost het punten plus schorsingen, dan zal de tweede competitie helft zwaar worden.

Toch nog even een pluim aan de dames van Oranje  die zich plaatsten voor het WK in Canada. Toch een mijlpaal voor de hards groeiende tak binnen de KNVB.

Hopelijk betaald die KNVB de premieschuld uit 2009 eindelijk eens uit , dat KNVB voorzitter van Praag je met bloemen begroet op Schiphol tekent onze Bobo’s. voorop bij succes, achterop met fatsoen.

U , luisteraars wens ik fijne feestdagen en hoop U bij  de start in januari 2015 weer te treffen

Ferdy kolster

07122014