De Sportcolumn no.178 – KNVB

Dat de discussie de laatste weken veel gaat over oranje en Hiddink is begrijpelijk want het loopt niet ,dus  kun je reactie en kritiek verwachten. We zijn natuurlijk allemaal en beetje bondscoach.

Maar dat is niet het enige wat de bond in Zeist te verwerken krijgt,op vele fronten staan beslissingen ter discussie. kunstgras verbieden, strafzaken ,nieuwe indelingen via piramide opbouw etc,  ik noem er een paar. Daarnaast zullen er weer enige districtskantoren sluiten door bezuinigingen en blijven er drie rayons over ,de rest zal allemaal uit Zeist worden verzorgd. Dat is voor de amateur sporter een volgende servicevermindering. Veel bestuurders van onze regioverenigingen wisten de weg naar Rotterdam te vinden voor oplossing van hun vragen, terwijl het persoonlijk contact veel waard was Nu zal men  de weg naar Zeist moeten vinden via telefoon of internet een optie die altijd voor problemen zal zorgen,  het is bekend dat dit vaak  slecht loopt. Vraag maar aan Dick van Schaik van Gouda ,wacht al een jaar op antwoord van een ingezonden brief.

Daarnaast  zal men niet snel de auto instappen om in Zeist zaken te regelen, dus wederom zijn de amateurs de dupe. Ik krijg steeds meer het idee dat tegenwoordig het betaalde voetbal voorrang krijgt,zeker nu er een tekort van meer dan een miljoen is bij de amateur sector.

De afdeling Gouda en meerder kleintjes verdwenen helaas, het moest waarschijnlijk. Weg met de ondersteunende betrokkenheid. Een “ ons  kent ons” gehalte;  dat goud waard was, is nooit meer teruggekomen. Het kan niet anders, is nu de slogan,de KNVB moet wel.

Ik weet ook dat de tijd van vrijdag lotto inleveren bij Lorje en Slingerland aan de Sportlaan is verdwenen,maar dat de amateur verenigingen op de tweede plaats komen is in mijn ogen belachelijk. De KNVB bestaat dankzij haar leden  en dat zijn meer amateurs, dan profs.  Misschien die prof groep eens afscheiden en zichzelf laten bedruipen. Ik denk dat de amateurs minder negatief uitkomen,zodat al onze Goudse verenigingen geen contributie verhoging krijgen; om het gat te dichten in Zeist. De profsectie zal dan zelf haar tekort moeten ophoesten. Geen vijfsterren hotels voor verwende spelers en bobo’s . Beter overleg bij trainersaanstellingen: Koster  .Hiddink. Blind. Dat gaat toch ook om miljoenen als het misloopt .

Straks Letland thuis moet een makkie zijn maar gezien wat vooraf ging weten we het niet zeker ,onvoorstelbaar toch  ,verlies kost minimaal weer ongeveer een miljoen.

Koptelefoontje op ,    Bobo’s  een borrel voor het verdriet   en de naheffing naar de amateurs.

Ferdy Kolster

15-11-2014