De Sportcolumn no.175 – Sportief beleid.

Als je de wekelijkse sportverslagen leest dan is het opvallend hoeveel gel en rode kaarten er worden uitgedeeld. Gelukkig loopt het aantal gestaakte wedstrijden terug dat is winst. De KNVB meldde dat het aantal excessen in het amateurvoetbal  in 2013 ten opzichte van 2012 met liefst 12% was gedaald. Dat 417 zwaardere gevallen toch nog voorkwamen is jammer maar bij wekelijks 17.500 wedstrijden mogen we niet klagen en de aanpak vanuit de KNVB lijkt enigszins te helpen.

Toch moet mij iets van het hart,is men in Zeist op de hoogte van wat er niet wordt gemeld ?Nee natuurlijk niet, zijn de toegepaste straffen wel  juist ?   Daar ligt nu mijn twijfel , als een Gouda speler zich in de zaal niet juist gedraagt; ( men beweerde spugen ) krijgt hij een straf van een jaar, zowel voor veld als zaalvoetbal,  waarom ook voor het veld schorsen ? belachelijk zwaar .

De elleboog in het betaalde voetbal kost hoogstens 4 wedstrijden ,klasse justitie.

Ik was bij de bekerfinale en zag toen Ajax-keeper Vermeer wegduiken voor zwaar vuurwerk en wat doet de KNVB met de Ajax aanpak , juist een keer niet naar Urk,dat zal pijn doen.

Utrecht ook ooit gestraft voor gooien van vuurwerk, boete 4500 euro  en een wedstrijd zonder publiek; kost ook al snel twee ton aan inkomsten. Dus mag ik zeggen dat er iets niet klopt in  Zeist.

De amateur voetballer wordt sneller en zwaarder geschorst voor gele en rode kaarten en bij de profs heeft men besloten bij het aantal van 5  kaarten of 10 pas te schorsen .

Daarom hoop ik van harte dat de spelers van Gouda ,Ona, of welke club ook oplettend zullen zijn ,want binnen de kortste keren mist elke ploeg een aantal geschorste spelers  waardoor goede prestaties uitblijven.   De KNVB denkt voor u mee,  Nee, Nee , Nee.

Sportief beleid is in Zeist van vroegere tijd.

Ferdy  Kolster

3-10-2014