De Sportcolumn no.173 – Bij de start seizoen 2014 – 2015.

We zijn weer klaar voor een nieuw seizoen in de regio Gouda. Na alle oefen- en bekerwedstrijden hoopt een ieder op een geslaagd seizoen ,wat de Goudse clubs betreft denk ik dat we een matig jaar tegemoet gaan en handhaving voor alle clubs het hoogst haalbare zal zijn. We wachten het  maar af.

Opvallend dat het aantal overschrijvingen dit keer duidelijk achterbleef bij de voorgaande jaren,voor veel verenigingen een pluspunt ,binding is bij de amateurs toch van groot belang. Zeker als het de eigen jeugd betreft is het van belang ze na overgang naar de senioren voor de club te behouden.

De  KNVB wil wangedrag sterk aanpakken, jammer dat bij het grote voorbeeld ,het betaald voetbal dan pas een schorsing van toepassing is na 5 en dan bij 10 gele kaarten.  Kan nooit een idee van een voetbalman zijn geweest,wat een domme actie. Dat wordt schoppen op hoog niveau,leerzaam voor de jeugd.

Toch wil ik niet negatief zijn want ik wil vandaag eens een groot compliment maken aan een scheidsrechter die ik 30 jaar geleden zag rennen voor een dwaze grensrechter ,die hem te lijf wilde. Hetgeen gelukkig mislukte,deze scheidsrechter liet zijn hobby niet verpesten door het incident.

Theo Klomp heet hij , dit weekend begint hij aan zijn 46e seizoen in de amateurs , hoopt zijn 1250 e  officiële wedstrijd voor de KNVB te fluiten en als we de oefenwedstrijden meenemen zit hij al snel aan de 2000 wedstrijden ,waarbij hij het plezier heeft behouden en zelden problemen heeft gekend.

Dit zijn de mensen die onmisbaar zijn en zorgen dat we op amateur niveau  wekelijks een competitie kunnen spelen.  Zij staan klaar voor de spelers en pogen naar eer en geweten leiding te geven,zijn zich bewust dat ook fouten mogelijk zijn, maar het kunnen er nooit zoveel zijn als bij de spelers .

Laten we de prestatie van Theo Klomp in de afgelopen jaren bij  de komende competitie als voorbeeld nemen,   elkaar accepteren is voor de amateur  goud waard.

Wie dit op het voetbalveld kan opbrengen, verdient een pluim en zal een geslaagd seizoen 2014 – 2015 hebben.

Een ieder veel succes

Ferdy Kolster