DE MACHINE VAN DONK 2 HAPERT DONK 2-Nieuwerkerk 5 1-1

De trainer van DONK 2, Frank van Loon, was er na de winterstop in geslaagd om de teleurstellend en stroef draaiende ploeg weer aan de praat te krijgen. Als de successen zich aaneen zouden blijven rijgen dan gloorde er aan het eind van de rit zelfs een periodetitel. Zover lijkt het echter niet te komen. DONK 2 bewees zichzelf een slechte dienst door in een bloedstollende slotfase een aantal dotten van kansen niet te verzilveren. Daardoor kwam het niet verder dan een magere 1-1 tegen het in de onderste regionen bivakkerende Nieuwerkerk 5.

Na een weinig opwindend eerste half uur met slordig voetbal van beide partijen gebeurde er plotseling toch iets dat de gemoederen bezig hield. Scheidsrechter Gommans kende Nieuwerkerk een omstreden vrije trap toe, waaruit de bal binnen de beruchte lijnen tegen de hand van een DONK verdediger aan werd geschoten. Waar menigeen het voorval als aangeschoten hands of gezichtsbescherming zou hebben getypeerd dacht de arbiter er anders over: handsbal en penalty. Keeper Brian Erwich was kansloos op de inzet, 0-1.

In het eerste deel van de tweede helft toonde DONK zich niet van zijn beste zijde. Weliswaar had het niet zo veel te duchten van de tegenstander, maar het spel oogde onsamenhangend en zonder ideeën. In de laatste 25 minuten kwam daar duidelijk verandering in. DONK begon te jagen op de gelijkmaker, het voetbal werd verzorgder en er kwamen ook kansen. Eerst was de opgerukte Johan Lubken dicht bij een treffer en een paar seconden later kreeg ook Hudaifa El Harti de bal vanuit kansrijke positie niet tussen de palen. In de 67ste minuut was het echter toch raak. De ingevallen goaltjesdief Roy van der Graaf (jeugdspeler) brak door en werd vlak voor de doellijn gevloerd. Een glaszuivere penalty die door Jesse Bottinga goed werd benut, 1-1.

Het bleek het seizoen voor een stormloop van DONK op het doel van de Nieuwerkerkers. Het regende plotseling kansen, maar door een speling van het lot wilde de bal er maar niet in. Eerst dolde rechterspits Jesse Bottinga zijn directe tegenstander fraai om vervolgens knap terug te leggen op Roy van der Graaf. De invaller schoot echter op de paal. Even later volgde een goede actie van de jarige Wouter Lubken die Hudaifa El Harti bediende. De middenvelder kapte zijn tegenstander goed uit, maar schoot net over.

In de 92ste minuut kreeg DONK op decimeters van de vijandelijke doellijn in een split second nog drie reuzenkansen op rij. De laatste en grootste was voor Jesse Bottinga. De rechterspits leek voor de zekere overwinning te gaan zorgen, maar zag zijn schot nog door een vertwijfeld duikende Nieuwerkerker geblokt worden. Ook Hudaifa El Harti kreeg nog een kans om voor de bevrijdende treffer te gaan zorgen. Hij koos echter voor een (mislukt) breedtepassje in plaats van zelf af te drukken. Het bleef dus bij een teleurstellende 1-1.

Geen broodjes kip dus aanstaande donderdag, morde de voltallige selectie van DONK 1 achter het doel. Uw reporter zou de club willen aanraden het moreel van de troepen in deze fase hoog te houden en deze lekkernij toch te serveren, ook al zijn er geen twee overwinningen geboekt….