De kop is eraf

Deze week zijn de eerste wedstrijden gespeeld in de nieuwe competitie voor elftallen onder 17 en onder 21. De uitslagen, standen en individuele klassementen vindt u op deze speciale pagina. We kunnen spreken van een prima start met wedstrijden op een hoger tempo en met hogere weerstanden. Bovendien onder ideale weer- en veldomstandigheden en met sportieve teams.

In Oudewater speelden dinsdag de elftallen van UNIO en DONK <21 een hele interessante wedstrijd. Beide elftallen bleken in staat om in grote delen van de wedstrijd een compact speelveld te behouden. UNIO aanvankelijk met aan wat afwachtende tactiek en DONK met wat meer initiatief. Na een snelle 1-0 voorsprong van UNIO (Tim Goes) in een goed uitgespeelde omschakeling, ontspon zich een leuke, felle maar zeer sportieve wedstrijd. DONK had moeite met het creëren van kansen tegen het goed georganiseerde UNIO waar de omschakeling op de loer lag. Beide teams creëerden weinig kansen en kwamen ook niet meer tot scoren waardoor 1-0 de logische uitslag was.

Op woensdag speelden in Gouda DONK en UNIO <17 tegen elkaar en in Alphen namen de ploegen van ARC en Olympia <17 het tegen elkaar op. De wedstrijd tussen DONK en UNIO kende veel gelijkenissen met de wedstrijd van de teams <21 van de dag ervoor. Hoog tempo, klein speelveld. DONK voetbalde wat makkelijker in de eerste helft en creëerde een aantal goede kansen die helaas niet benut werden. UNIO probeerde vanuit een compacte organisatie vooral in de omschakeling gevaarlijk te worden. Na rust kwam DONK op voorsprong door een goede goal van de zeer actieve Rashid Fourka. UNIO bracht al snel de ploegen weer op gelijke hoogte door Sven Rietveld. Beide ploegen bleven vanuit een goede organisatie op zoek naar de winst, maar een winnaar kwam er niet. Deze zeer sportieve wedstrijd die eindigde in 1-1 stond o.l.v. van de zeer goed leidende scheidsrechter Gommans. In Alphen aan den Rijn kende Olympia opvallend weinig problemen met ARC. Grote man aan de kant van Olympia was Jaap Visser (die afgelopen zaterdag ook al DONK A1 op de pijnbank had gelegd) met 4 goals.

Komende dinsdag 6 oktober wordt aan de Bodegraafstraatweg in Gouda de laatste wedstrijd van de eerste speelronde afgewerkt tussen de teams van Olympia en ARC <21. De volgende speelronde wordt afgewerkt op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober met wedstrijden tussen DONK en Olympia en ARC en UNIO. Hou de website in de gaten voor nieuwe updates over deze competitie.