De Keiz(ijs)er tovert konijn uit de hoge hoed!! Stolwijk 2 – DONK 3 uitslag: 2 – 5

Zoals Jan Boerenfluitjes wel eens zegt: “Ook al staan de aardappels al op het vuur, een wedstrijd duurt toch echt anderhalf uur”. Dat was vandaag maar goed ook, want DONK 3 leek na 89 minuten tegen zijn eerste puntenverlies in een uitwedstrijd aan te lopen. Maar we hadden dus een konijn en die heette vandaag Van Driel.

De Keiz(ijs)er had sinds lange tijd weer eens 15 man tot zijn beschikking. Hierdoor waren er weer wat meer opties voor hem en hadden we een sterk bezette bank. De gehele wedstrijd was het niveau niet om over naar huis te schrijven. Het technisch ‘hoogstaande’ Stolwijk probeerde het wel, maar had niet het vernuft in huis om toe te slaan. Wij hadden wel het vernuft in huis, maar deden hier vreemd genoeg maar weinig mee. Duidelijk was dat als we een keer een fatsoenlijke aanval in huis hadden het ook meteen gevaarlijk werd. In de 1e helft moest het gevaar bij De Heij vandaan komen. Uiteindelijk na één van zijn velen rushes werd dit beloond met de voorsprong. Zelf opgezet vanaf eigen helft, via Menno door naar Van Meeteren, voorzet en afmaken. Waarschijnlijk omdat in het veld het gevoel ook heerste dat Stolwijk er aan de bal weinig van bakte werd er steeds meer ruimte weggegeven. Niet geheel onlogisch viel daarom 10 minuten voor de rust de gelijkmaker.

Met Netten voor de licht geblesseerde Van der Hoeven was duidelijk dat het verschil op het middenveld gemaakt moest worden. Omdat het vooral slordig bleef konden we hier maar niet van profiteren. Gelukkig was het na een uur spelen Steenbergen die het zat was en, na een mooie combinatie met Menno, de 1 – 2 tegen de touwen schoot. Mijnheer De Boer (bij afwezigheid van BoB en Blok vandaag de sluitpost) was tot dan toe nauwelijks op de proef gesteld. Als Stolwijk al in de buurt kwam stond hij steeds op de juiste plaats. Tot in de 86e minuut ineens de zon vol op zijn kop scheen. Met 2 handen probeerde hij de zon te blokkeren, maar vergat hij de bal (2 – 2). Gelukkig was Driel vlak hiervoor in de ploeg gekomen voor de moe gestreden Menno. Binnen 5 minuten zou hij een onvervalste Hattrick maken om zodoende alsnog de 3 punten mee naar Gouda te nemen. De 1e in de 89e minuut vanuit een hoekschop van Van der Stad (meer rendement dan Ter Meulen en Mighty Mike), de 2e een intikkertje van dichtbij (wederom panklaar gelegd door Van der Stad) en de 3e vanaf 11 meter (waarbij hij iedereen aftroefde door snel de bal te pakken). Kortom het kwam allemaal gelukkig weer goed.

Volgende week mogen we het weer thuis proberen (we houden ons hart vast). DONK 3 – VEP 2, Aanvang 12.00 uur Sportpark DONK.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador