De BoB houdt voor de 1e keer de “Nul”!! Olympia 3 – DONK 3 uitslag: 0 – 2

Het was hem dit seizoen nog niet gelukt en dat begon toch een beetje aan hem te vreten. Op een moment dat het echter nodig was stond hij zijn mannetje en bezorgde DONK 3 daarmee de felbegeerde driepunter. Toch lekker als je op een middag waar het niet zo lekker loopt en keeper achter de hand hebt die punten voor je pakt. In de wetenschap dat we eigenlijk bijna altijd wel scoren is het dan een makkelijke optelsom.

Olympia 3 was na de winterstop goed op dreef, 2 potjes gewonnen en nog geen tegendoelpunten. Hier kwam al snel verandering in, want binnen 2 minuten was het al raak. Na een mooie aanval over links kon een verdediger van Olympia nog net voorkomen dat Van der Stad kon binnenlopen. Uit de hierop volgende hoekschop van De Jong kon de Blok, hoog boven de rest uittorent (á la Michael Jordan in zijn goede dagen), op fraaie wijze binnen koppen, 0 – 1. Achterover leunen en uitspelen was het devies. Het achterover leunen werd alleen iets te nadrukkelijk uitgevoerd, waardoor Olympia steeds meer aan de bal kon komen. Zoals gezegd hadden we vandaag met De BoB de man in vorm op doel staan en kon Olympia maar niet de trekker overhalen. Slechts éénmaal moest hij zich gewonnen geven, maar gelukkig voor ons was de aanvaller van Olympia bij ons wezen scouten en wist hij precies wat je met een bal van 5 meter voor een leeg doel moet doen.

Met een aantal wijzigingen in de 2e helft was er vervolgens geen vuiltje meer aan de lucht. Olympia had nog wel regelmatig de bal, maar kon nooit meer zo gevaarlijk worden als in de 1e helft. Onder leiding van Capitano Bazen, ondersteund door Dessing, De Heij en Van Driel, werd er uitstekend verdedigend werk afgeleverd. Halverwege 1 dodelijk uitgevoerde counter (uit het boekje) met als eindstation De Boer. Al met al weer een uitstekend resultaat waardoor we 5 punten los blijven staan van VOC 5 (Nieuwerkerk 6 verloor onverwacht en lijkt hierdoor af te haken in de titelstrijd). Het balletje viel niet in de smaak bij het testpanel, dus er blijven nog maar een paar kantines over om het ‘Balletje Breed’ van T.O.G.B. te verbeteren. Ben benieuwd!!

Volgende week gaan we verder voor de KNVB beker. Thuiswedstrijd tegen Semper Altius 1, aanvang 12.00 uur. De week erop volgt het inhaalduel tegen Nieuwerkerk 3 (thuis). Wij zien U allen graag weer langs de lijn.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador