CODE ORANJE HOUDT DONK 2 NIET VAN DE KOPPOSITIE AF DONK 2-ONA 2 1-0

Bizarre weersomstandigheden zorgen vaak voor verrassende uitslagen. Niet echter bij DONK 2 tegen ONA 2. Weliswaar moest de thuisclub met slechts een bescheiden 1-0 (prachtige halve omhaal van topscorer Jesse Bottinga vlak voor rust) de tweede helft met de stormachtige wind recht tegen zien te trotseren, maar steeds weer waren de kansen toch voor DONK. Omdat die keer op keer niet benut werden bleef het toch tot het einde billenknijpen in deze derby.

Justin Vat was de eerste die in de 50ste minuut de kans kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Hij kopte echter net naast. Even later treuzelde hij in kansrijke positie net te lang.

Ook Jeffrey van Dam wist het net na een knappe actie van de ongrijpbare Suleiman niet te vinden. Zijn schot werd gekraakt.

Rond de 70ste minuut werd ONA’s keeper steeds belangrijker. Hij verwerkte een knap schot van Suleiman fraai tot corner en was alweer een sta -in- de- weg bij een open kans voor Justin Vat.

Met de harde wind in de rug was ONA weliswaar vaak op de helft van DONK te vinden, maar tot veel gevaar leidde dat doorgaans niet.

Met Badr voor Adda stonden er nog 15 minuten op de klok. Het duurde echter tot de blessuretijd voor er weer reden was voor opwinding. In de 92ste minuut redde DONK’s keeper Bas van der Eem knap bij zo ongeveer de enige kans van ONA in de tweede helft.

Even later een dot van een kans voor DONK na een knappe counter via Suleiman en Badr. Jeffrey van Dam knalde in vrije positie echter snoeihard en huizenhoog over. De bal schijnt niet meer te zijn teruggevonden.

Het bleef bij een dik verdiende 1-0 zege voor DONK dat daarmee trots aan kop blijft.

Voor DONK waren er in dit door de scheidsrechter uitstekend geleide duel gele kaarten voor Kelvin Vat, Adda Akoub en Jesse Bottinga.