BLAMAGE VOOR DONK 2 DONK 2-Wippolder 2 3-4.

DONK 2 ging tegen het laag geklasseerde Wippolder 2 beschamend onderuit. De trotse nummer twee rekende zich, nadat binnen 13 minuten al een 3-0 voorsprong op het scorebord stond, veel te vroeg rijk. Na de 1-0 van Mike Hooft (een corner die ineens in het doel verdween), de 2-0 van Roy van der Graaf en de 3-0 van alweer Mike Hooft uit een vrije trap, nadat Jesse Bottinga de keeper had misleid), miste de thuisclub met de stormachtige wind in de rug een handvol opgelegde kansen.

In de tweede helft kreeg DONK de rekening gepresenteerd. Gedragen door de wind trok Wippolder fanatiek te aanval. Binnen tien minuten stond het al 3-2 door twee prima goals, waarbij aangetekend moet worden dat de Goudse defensie de Wippolders wel erg veel ruimte gaf om te schieten.

Binnen vier minuten na de 3-2 verzuimde DONK de marge te vergroten. Justin Vat kopte de bal vanaf een meter van het doel tegen de onderkant van de lat en Jesse Bottinga kopte in kansrijke positie net naast.

Hierna stak DONK’s keeper Dennis de Vogel Wippolder de helpende hand toe. De doelman, die voor zijn team in de competitie al heel wat punten gewonnen had, ging gruwelijk in de fout. Bij een vrije spelhervatting speelde hij de bal zomaar in de voeten van een vrijstaande tegenstander. Die zorgde dankbaar voor de gelijkmaker, 3-3.

En het zou nog erger worden voor DONK. Wippolder schoot vanaf ruim 40 meter een vuurpijl af die de iets te ver voor zijn doel staande Dennis de Vogel verraste, 3-4. Kort daarvoor was overigens een doelpunt van Marco Douma op appèl van de grensrechter afgekeurd.

Wippolder had de smaak te pakken. De ploeg kwam bijna op 3-5, maar nu redde Dennis de Vogel uitstekend.

Met drie goed spelende verse krachten, Jeffrey Oosterwijk, Suleyman en Maher, trachtte DONK de bakens te verzetten. Verder dan een goede kans voor Marco Douma kwam de ploeg echter niet. Jammer was dat Suleyman (terecht) met een rode kaart kon inrukken, nadat hij zich in een duel met de keeper had laten provoceren.

Het bleef bij 3-4. “We hebben van onszelf verloren”, merkte trainer Remco Overkamp op. “Deze wedstrijd moeten we snel vergeten. De titel lijkt nu buiten beeld, maar we gaan vol voor de nacompetitie!”

Aanstaande zondag ontvangt DONK 2 MSV 2.