BITTERE PIL VOOR DONK Slikkerveer-DONK 1-0

Het in de eerste competitiehelft ongenaakbare DONK heeft in de kampioenspoule tegen Slikkerveer zijn tweede nederlaag geleden. In Ridderkerk werd het een benauwde 1-0 voor de thuisclub. DONK had zeker meer verdiend, maar de harde voetbalwetten zijn onverbiddelijk: wat na negentig minuten op het scorebord staat telt.

DONK was enigszins gehavend uit de strijd met MSV’19 gekomen. De niet okselfrisse Jordy de Jong en Rik Bogaard verschenen echter toch aan de start. Imad El Yousfi, Zakaria Mellah en Sjors van Hanswijk begonnen ditmaal op de bank. In hun plaats speelden Mo Irezzi, Edwin Gouw en Issam Aarab. Wessel Akerboom ontbrak wegens een enkelblessure.

Met de wind mee had DONK  moeite om het spel te maken. Te vaak werd de lange bal gespeeld, waardoor het Goudse middenveld nauwelijks de kans kreeg om het conditioneel mindere Slikkerveer met vlotte combinaties kapot te spelen. In de voorste linie was het voor de aanvallers niet eenvoudig om de lange passes te controleren.

Ondanks het feit dat DONK zijn eigen spel niet speelde kreeg de ploeg toch drie grote kansen in het eerste bedrijf. Marvin Vat was heel dichtbij een doelpunt met een kopbal, Bas Houdijk gaf in een 1 op 1 situatie de bal aan een roepende Slikkerveer verdediger die zich uitgaf voor Donkiaan en Mark van Doeland zag een indraaiende corner wel of niet achter de doellijn belanden. Omdat doellijntechnologie ontbrak gaf de scheidsrechter Slikkerveer het voordeel van de twijfel.

Slikkerveer van zijn kant had in de 36 jarige rechterspits Cerezo Fung a Wing,  een ex-prof, weliswaar een dreigende speler, maar slaagde er niet in om in de eerste helft een uitgespeelde kans te creëren.

Gele kaarten waren er in de eerste helft voor Jordy de Jong en Rik Bogaard.

In de tweede helft mocht Slikkerveer het met de wind in de rug proberen. Het leidde tot opportunistisch voetbal, veelal de lange bal en een forse strijd om de tweede bal.

DONK speelde nu rustiger en onder aanvoering van Tim Houdijk kwam er veel meer lijn in het Goudse spel. DONK kreeg goede mogelijkheden. De keeper van Slikkerveer redde fraai na een goed ingeschoten vrije trap van Mark van Doeland. De grootste kans was echter voor Rik Bogaard. Voor een volledig leeg doel kreeg de Goudse captain de bal echter niet tussen de palen.

In het laatste kwartier werden de ruimtes groter. DONK voelde dat er wat te halen was en ging vol voor de winst, terwijl het geroutineerde Slikkerveer op de omschakeling loerde.

Met Imad el Yousfi voor Edwin Gouw en even later Zakaria Mellah voor Bas Houdijk liep DONK in de 87ste minuut toch tegen een zeperd aan. Werner Overkamp leed balverlies in de opbouw en de sluwe Cerezo Fung a Wing profiteerde dankbaar, 1-0.

Nog was DONK niet verslagen. Weliswaar trok Slikkerveer zich massaal terug en probeerde de ploeg met tijdrekken op routine de eindstreep te halen, maar het leek niet genoeg. Uit een van de vele corners die DONK mocht nemen ontstond een scrimmage waarin de scheidsrechter een overtreding op Marvin Vat constateerde. Na enige discussie nam Mark van Doeland de verantwoordelijkheid. Slikkerveer’s keeper werd echter de held van de dag door de bal knap uit zijn doel te ranselen.

Het bleef bij een geflatteerde 1-0 overwinning voor Slikkerveer.

Het zal toch even slikken zijn geweest voor de Gouwenaars bij wie het bewustzijn dat het spelen in de kampioenspoule, waarin iedereen van iedereen kan winnen, weer wat extra’s vergt, snel moet doordringen.

Aanstaande zondag krijgt DONK tegen DIOS de kans om te laten zien dat het nog steeds meedoet om de prijzen.