BIG BUSINESS VOOR DONK 2 Meeuwenplaat 2-DONK 2 0-7

Koploper DONK 2 deed dit weekend heel goede zaken. Niet alleen maakte de ploeg zelf gehakt van Meeuwenplaat, maar tot grote vreugde van de Gouwenaars liep de virtuele koploper en feitelijke nummer 2, Excelsior ’20 3 tegen een zeperd aan tegen VOC 4. Dat betekent dat de promovendus als koploper nu los staat van de rest.

DONK 2 kwam in Hoogvliet bij Meeuwenplaat 2 prima voor de dag. De bezoekers waren vanaf de eerste minuut heer en meester en hadden vrijwel niets te duchten van hun machteloze tegenstanders. Het grote overwicht betaalde zich voor rust uit in “slechts” twee treffers. Justin Vat opende de score na een assist van Jeffrey Ysselsteyn, 0-1. Mark van Oosten verdubbelde de voorsprong op aangeven van Jesse Bottinga, 0-2.

Na de hervatting was het de beurt aan Mo Irezzi. De spits werd eerst op maat bediend door Jesse Bottinga, 0-3 en verzilverde even later een pass van Justin Vat, 0-4.

De 0-5 was er een om in te lijsten. De keeper van Meeuwenplaat was ver zijn doel uitgekomen om zijn ploeg uit een benarde situatie te redden, maar was vervolgens kansloos tegen de prachtige stift die Stefan van Leeuwen vanaf 20 meter over hem heen in het doel liet ploffen.

Ook Jeffrey van Dam pikte zijn doelpuntje mee en alweer kwam de assist op rekening van Jesse Bottinga, 0-6.

Ook de 0-7 was een plaatje van een goal. Mo Boutasghounte en Jesse Bottinga sneden met een dubbele 1-2 als een mes door de vijandelijke boter. Vanaf de rand van het zestien meter gebied legde Jesse Bottinga de bal voor de schietgrage voet van Mark van Oosten die met een diagonale pegel voor zijn tweede doelpunt zorgde en daarmee de zevenklapper voor DONK compleet maakte.

DONK 2 blijft dus draaien als een trein. Nog acht finales te gaan in de jacht op het felbegeerde kampioenschap.