Bekeravontuur voor DONK 3 nog niet ten einde!!! RVV COAL 4 – DONK 3 uitslag: 3 – 5

Amada Mia, Amore Mio is voor velen mijn bekendste nummer, maar één van mijn eigen favorieten is toch wel “Mucho Mucho”. DONK 3 bevindt zich op dit moment in een positie dat het ook “meer meer” wil. Hier schuilt toch ook het gevaar, wat gisteren maar weer goed duidelijk werd gemaakt door onze vrienden van COAL 4. Uiteindelijk werd wel de volgende ronde van de beker behaald, waardoor we alvast een ronde verder zijn dan afgelopen seizoen. Volgens de nauwlettende volgers zitten we inmiddels bij de laatste zestien, dus “De Kuip” begint nadrukkelijk te lonken.

Op wederom een schitterende nazomerse dag, begon DONK 3 voortvarend aan de wedstrijd. Echter de ene na de andere 100% kans werd om zeep geholpen. Gelukkig hadden we vandaag goaltjesdief De Blok weer in het veld staan, waardoor uiteindelijk na een kwartiertje spelen eindelijk de 0 – 1 voorsprong op het bord stond. Driellie pikte ook zijn doelpuntje even later weer mee, waardoor we al snel op rozen zaten en een gemakkelijke middag tegemoet dachten te gaan. Het enige smetje op de 1e helft waren een aantal blessure gevallen, waardoor de ziekenboeg toch wel steeds grotere vormen begint aan te nemen. Met onze eigen “Klassieker” in het achterhoofd is het te hopen dat ter Meulen deze week snel de contractbesprekingen met Daphne kan afronden, zodat zij iedereen weer klaar kan laten komen voor a.s. Zondag.’*

De 2e helft begon, hoe zullen we het netjes verwoorden, klote!!! Of het nou kwam door de afwezigheid van De Keiz(ijs)er of omdat iedereen met zijn hoofd al bij de wedstrijd van 14.30 was, dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Binnen mum van tijd was een mooie 0 – 2 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en stonden we op onverklaarbare wijze met 3 – 2 achter. Gelukkig konden we ons op het juiste moment herpakken en maakte De Boer de belangrijke gelijkmaker. Jimmy had geen zin in strafschoppen en besloot zelf het duel te beslissen door 2 maal  de trekker over te halen, waardoor we uiteindelijk toch wel verdiend met 3 – 5 huiswaarts gingen. Of Rietveld dit mee heeft gekregen is de vraag, want hij was inmiddels al een uur in gedachten bij Tante Oesha’s keuken. Dit bleek niet geheel onterecht, want het water liep hem uit de mond, wat het balletje een 8-tje opleverde. Ben benieuwd of dit nog verbeterd gaat worden het huidige seizoen.

Volgende week, zoals gezegd, de volgende stadsderby. Om 12.00 uur gaan we op de Walvisstraat strijden tegen ONA 3. Het belooft weer een spannende middag te gaan worden.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador

‘* in de zin van fit worden uiteraard