Aanleg Zonnepanelen

Nadat geopperd is of DONK ook zonnepanelen zou moeten afnemen is Ruud Lubken vanaf februari 2019 met Hans Dessing en Ton Kalmeijer in gesprek over zonnepanelen. Er is een scan gemaakt door de Groene Club(via KNVB) en Ruud is samen met Walter de Knoop bij Olympia gaan praten over hoe zij e.e.a. hadden aangepakt, o.a. inzake financiering en of er bijzonderheden zouden zijn met de aanleg van de zonnepanelen.

Na de nodige zaken uitgezocht te hebben(ook met Jeroen de Jong van het Bestuur) zijn er offertes gemaakt en zijn aan de hand van die offertes verzoeken gedaan om de kosten van rond de 93.000 euro(incl. BTW) te kunnen financieren. In het kader van verduurzaming zijn partijen daartoe bereid en hebben we gelden kunnen krijgen van: De BOSA-regeling(overheid), Provincie Zuid-Holland, Rabobank, bij elkaar ongeveer 45.000 euro. De andere  45.000 euro hebben we gefinancierd via de Rabobank in een leaseconstructie van 10 jaar en kan het project verder worden uitgevoerd. Diverse zaken zijn in de periode geregeld, o.a. brief van gemeente om toestemming te krijgen voor plaatsing op dak kleedkamers, verzekering etc. Nu is het zo ver en op Maandag 9 september worden de werkzaamheden gestart om de zonnepanelen te plaatsen op het dak van de kantine en kleedkamers en kunnen we kijken of we geld kunnen gaan terug verdienen komende jaren.

Er komt nog een uitleg op de website en naar leiders toe over hoe om te gaan met de ballen halen die op het dak worden geschoten.

Bestuur sv DONK