Aan alle leden, ouders en andere betrokkenen rondom het voetbal bij sv DONK.

De overheid heeft afgelopen maandag nieuwe regels gemeld omtrent het voetballen, wat de nodige consequenties met zich mee brengt.

Er mag geen publiek meer bij wedstrijden en trainingen komen voor de komende drie weken, zoals nu bekend tot voorlopig 20 oktober as..

De KNVB wil de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?

Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Wij weten van alle bezoekende verenigingen niet of zij aanvullende regels hebben vastgesteld over het aantal chauffeurs, die dan wel op het complex mogen komen. U kunt zelf de website van de bezoekende vereniging opzoeken op internet en kijken of zij aanvullende regels hebben gesteld. Per team zal dan bepaald moeten worden hoeveel chauffeurs er zijn bij een uitspelend team en of die dan allemaal het complex op mogen.

Wij vragen alle leiders/trainers van een DONK team die een Uitwedstrijd gaat spelen, onderling afspraken te maken over het aantal chauffeurs/begeleiders, dat per team mee gaat naar een wedstrijd om problemen te voorkomen. Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Wij vragen alle DONK-leden en ouders de regels te respecteren en onze club niet in de problemen te brengen, dus uw kind mag wel voetballen m in een thuiswedstrijd bij DONK, maar u mag helaas niet ons complex op(net als bij de trainingen na de eerste Coronagolf). De leiders/trainers van de jongste teams zal gevraagd worden bij de ingang van het terrein de spelers op te wachten en dan gezamenlijk naar het veld te gaan. Na afloop zal de leider met spelers weer bij uitgang verzamelen, waar u dan uw kind weer kunt ophalen.

Kleedkamers en douches zijn NIET open voor de jeugd tot en met 18 jaar.

Voor spelers/speelsters van wedstrijden van de O19 en senioren zijn er wel kleedkamers beschikbaar. Wij vragen alle teams wel na afloop te douchen en het terrein snel te verlaten, zodat de ontvangstmensen ook tijdig richting huis kunnen gaan. Er mag derhalve geen eigen drank mee genomen worden naar de kleedkamers.

Op de website www. knvb.nl kunt u alle vragen en antwoorden over en rondom Corona lezen, over wanneer wel of niet mogen spelen, wat te doen bij Corona positief geteste mensen etc.

Alle spelers/speelsters veel succes gewenst met de wedstrijden de komende weken.

Met vriendelijke groet,

Ruud Lubken