Voorbeschouwing selectievoetbal 6 oktober

Waar het eerste competitieweekend een louter positieve indruk maakte, was dat in het tweede weekend helaas een stukje minder. Tegen het zoals vooraf verwachte stevige en stugge Antibarbari werd DONK1 terecht met 0 punten teruggestuurd naar Gouda. DONK 3 kon het in de uitwedstrijd tegen Olympia 3 ook niet bolwerken. DONK 2 zorgde voor een positieve uitzondering door een doelpuntrijke winst tegen MSV’71.

Het komend weekend een nieuwe uitdaging. DONK 1 gaat op bezoek bij het technisch vaardige FC IJsselmonde. Vorige jaar competitiegenoot, zowel voor als na de winterstop in die vreemde halve competities. De wedstrijd na de winterstop in de promotiepoule betekende destijds een stevige 5-1 nederlaag. Positieve revanche gedachten moeten er dan nu toch zijn…. IJsselmonde heeft net als DONK een winst- en verliespartij achter de rug tegen respectievelijk Groeneweg en Excelsior’20. Direct een belangrijk potje dus om aan te blijven haken.

Dan moeten we echter wel de lessen van afgelopen zondag meenemen. Voetbal (zeker op normaal gras) is meer dan alleen in balbezit lekker voetballen. Soms vragen een tegenstander en de omstandigheden ook een andere aanpak. Antibarbari speelt altijd met duelkracht en volle inzet, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er dit keer ook ook een aantal hele knappe voetballers tussen deze studenten liepen. Op zich dus geen schande om deze pot te verliezen, maar we moeten wel de lessen uit deze wedstrijd meenemen. Pieter en John hebben daar deze week uiteraard de accenten in gelegd.

Op het kunstgras van het prachtige complex van FC IJsselmonde zal het tegen de vaardige thuisteam waarschijnlijk weer een heel andere wedstrijd worden. Vanaf het begin scherp zijn, initiatief nemen en ons niet laten afbluffen. Dat overkwam ons in maart, maar daar hebben we van geleerd. Zondag een hele mooie wedstrijd in Rotterdam. We starten om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter Desley Lit.

DONK 2 gaat ook wederom een uitwedstrijd spelen. Opnieuw tegen een 2e elftal van een club die op zondag geen eerste elftal meer heeft; dvv Delft. Ook hier is het daardoor weer lastig om vooraf een inschatting te maken. Een overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen op Excelsior’20 2 gaat echter niet vanzelf. dvv Delft zal zeker kwaliteiten hebben. DONK 2 stelt daar een mooie mix van jeugdig talent en ervaring tegenover waar als team nog heel veel rek in zit. Wat zou het mooi zijn als er zondag na 3 wedstrijden een totaal van 7 punten bij elkaar gespeeld zijn. De wedstrijd begint in Delft om 11 uur.

DONK 3 tenslotte speelt zondag ook weer uit. Na de duidelijke nederlaag tegen Olympia spelen zij om 12 uur tegen Kethel Spaland 2 uit Schiedam. Een tegenstander die na 2 wedstrijden nog puntloos is, maar dat zegt in deze fase nog niet zo veel.

Allemaal heel veel succes en plezier !!!