Voorbeschouwing selectievoetbal 2e bekerronde

De eerste oefen- en bekerwedstrijden zijn inmiddels gespeeld en de start van de competitie nadert. Komend weekend de 2e bekerronde. Zowel DONK 1 als DONK 2 spelen thuis en DONK 3 gaat naar Schiedam.

DONK 1 speelde de eerste wedstrijd voor de beker al 1,5 week geleden op donderdagavond. Tegen een combinatieteam van Spirit 1/2 werd een mooie 5-0 overwinning geboekt. Energiek voetbal gekoppeld aan een goede teamspirit betekende in de tweede helft het opvoeren van de score. Afgelopen dinsdag tegen CVC (1-3 verlies) een heel ander beeld. Rommelig voetbal en weinig speelvreugde. Een duidelijk mindere wedstrijd in de voorbereiding. De tweede wedstrijd in de beker zal a.s. zaterdag al worden gespeeld. We spelen dan tegen zaterdag eersteklasser Nieuw Lekkerland. Een ambitieuze club uit de Krimpenerwaard waarvoor ook een aantal ex-spelers van stadgenoot Jodan Boys uitkomen. Een meer dan geduchte tegenstander, maar aan de andere kant ook weer een mooie graadmeter. Nieuw Lekkerland won de eerste bekerwedstrijd van CVV Zwervers Capelle met 4-0. Zaterdag beginnen we om 15 uur onder leiding van scheidsrechter Spaans.

DONK 2 won ook haar eerste bekerwedstrijd. tegen Swift Boys 2 werd met 4-3 gewonnen. Ook een mooie start dus. De tweede wedstrijd is aanstaande zondag tegen reserve hoofdklasser Groeneweg 2. Zij waren 2 weken geleden ook al oefen tegenstander in Zevenhuizen en werd het een nipte 3-2 overwinning voor Groeneweg. Zondag weer een mooie nieuwe krachtmeting. We starten om 11 uur onder leiding van scheidsrechter Barry Rodenburg.

DONK 3 kon het zondag niet bolwerken tegen Xerxes/DZB 2 waarbij er uiteindelijk een 0-3 nederlaag geleden werd. Zondag spelen de mannen van DONK 3 om 11 uur uit tegen Excelsior’20 3. Wederom een pittige tegenstander.

Na het komende weekend staan de laatste oefenwedstrijden op het programma. Komende dinsdag 10 september speelt DONK 1 uit tegen het ambitieuze vv Montfoort ’19 met oud DONK-speler Mike Sluijter in de gelederen. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur. Op dezelfde avond speelt DONK 2 thuis tegen vv Alphia 2 om 20.15 uur.

Allemaal veel succes en plezier !!!