Voorbeschouwing selectievoetbal 29 september

Komende zondag staat speelronde 2 in de competitie op het programma. Na het zowel qua resultaten als qua vertoonde spel goede eerste weekend, gaan we vol vertrouwen verder.

DONK 1 speelt zondag haar eerste uitwedstrijd in de 2e klasse. De studenten van het Rotterdamse Antibarbari vormen onze eerste en geduchte opponent in een uitwedstrijd. Ook Antibarbari smaakte het zoet van een overwinning in de eerste competitiewedstrijd. COAL werd op eigen veld met 1-2 verslagen. Antibarbari kan traditioneel putten uit een zeer groot spelerspotentieel. De vereniging telt maar liefst 15 seniorenteams op zondag. De leegloop van het zondagvoetbal heeft op de studenten van de Erasmus universiteit nog geen impact. Of er nu wel of geen studentenborrel heeft plaatsgevonden zaterdag, we kunnen onze borst zondag meer dan nat maken op het natuurgras aan het Toepad.

Afgelopen zondag werd – zelfs nog met de nodige coulance – vakkundig afgerekend met de zebras’s van Xerxes/DZB. De 5-0 stand was volkomen terecht en bij iets meer scherpte was in de tweede helft een hogere score zeker niet onmogelijk geweest. Xerxes zal dit seizoen niet meespelen om de prijzen is de verwachting, maar je moet er wel eerst maar eens van zien te winnen. Dat hebben we zondag meer dan vakkundig gedaan. De tweede uitdaging zal er heel anders uitzien. Antibarbari heeft nog nooit een wedstrijd zonder strijd gewonnen gegeven. Die strijd en duelkracht zullen we zondag minimaal moeten compenseren voordat we met de voetballende kwaliteiten het verschil kunnen maken. We starten zondag om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Vogelenzang.

DONK 2 opende afgelopen zondag met een verdienstelijk 1 – 1 gelijkspel tegen het sterke Den Hoorn 2. Een hele goede teamprestatie tegen een goed voetballende tegenstander. Komende zondag gaat DONK 2 ook een uitwedstrijd spelen. Tegenstander is MSV’71 2 uit Maassluis waar om 13 uur wordt afgetrapt. MSV’71 is eigenlijk een zaterdagclub maar er spelen ook teams op zondag. Het tweede elftal van MSV’71 is ook meteen het enige en daarmee hoogst spelende herenteam op de zondag, want alleen op zaterdag wordt er deelgenomen aan de competitie met een standaard elftal (in de 4e klasse). Afgelopen zondag is MSV’71 gestart met een nipte 1-0 nederlaag tegen WCR 2. Het is lastig in te schatten wat we van deze tegenstander kunnen verwachten. Als er wederom een team staat zoals afgelopen zondag is ook DONK 2 dit jaar tot veel in staat.

DONK 3 gaat op bezoek bij stadgenoot en het sterke Olympia 3. Een elftal vooral bestaande uit ex-selectiespelers die nu vooral voor het plezier spelen (maar nog steeds een rothekel aan verliezen hebben). Afgelopen zondag startten de Olympianen met een 2-4 winst op Nieuwerkerk 2. Een mooi uitdaging zondag voor de mannen van DONK 3. De winst op Groeneweg 3 met een ontketende Vincent Berlijn smaakt naar meer. DONK 3 start zondag aan de Bodegraafsestraatweg om 11.30 uur.
Alle spelers, begeleiders en supporters veel plezier !!!