Voorbeschouwing selectievoetbal 26 mei

De teleurstelling was groot afgelopen zondag in Kudelstaart. De kans op directe promotie lag voor het grijpen, zeker na de vroege voorsprong. Maar 1 moment van onachtzaamheid en het daarna moeten opboksen tegen een verdedigingsmuur leverde slechts 1 in plaats van de gewenste 3 punten op. Dat betekent dat we zondag bij een eventuele winst op Blijdorp afhankelijk zijn van het resultaat bij ASC en RKDES om te bezien of dat genoeg is voor directe promotie of dat we wederom veroordeeld zijn tot een nacompetitie. Alleen bij een eigen winstpartij tegen Blijdorp en een gelijkspel bij ASC en RKDES zullen we rechtstreeks promoveren, bij elk ander resultaat in Oegstgeest rest ons de nacompetitie. Die spelen we overigens ook als we zelf niet winnen, maar dan worden we 4e of 5e in de competitie en is een extra ronde in de nacompetitie het gevolg. Zaak dus om zondag te winnen en vervolgens te bekijken wat die winst ons oplevert.

De laatste thuiswedstrijd van dit in meerdere opzichten opmerkelijke seizoen staat dus voor de deur. Tegenstander is het Rotterdamse Blijdorp. Zij zijn na afgelopen zondag (verlies tegen MSV met 1-2) nog niet helemaal veilig. Men is bij verlies tegen DONK mede afhankelijk van het resultaat van HOV-DJSCR bij en tegen MSV. Het wordt dus zeker geen potje waar er voor de tegenstander niets meer op het spel staat. We kennen Blijdorp als krachtige en atletische tegenstander gekoppeld aan de nodige individuele techniek. Daar moeten we dus een antwoord op vinden.
De spelers van DONK zullen teleurgesteld zijn geweest afgelopen zondag, maar dat moet na 2 trainingen inmiddels wel weer verwerkt zijn. Thuis zijn we erg sterk dit seizoen, dus zondag gaan we absoluut weer voor een winstpartij en dan zien we om ca. 16.00 uur wat die waard is geweest. Wonderen zijn de wereld nog niet uit en dus is een gelijkspel in Oegstgeest ook nog steeds een mogelijkheid. De wedstrijdselectie zal niet veel afwijken van die van afgelopen zondag en dus krijgen dezelfde mannen de mogelijkheid om de volgende kans te grijpen. De wedstrijd die om 14.00 uur begint staat onder leiding van scheidsrechter Edwin Vlek die eerder dit seizoen de wedstrijd HWD – DONK in hele goede banen leidde.
DONK 2 speelt ook haar laatste wedstrijd. Sinds het kampioenschap is die status met verve gepresenteerd door 2 grote winstpartijen. Afgelopen zondag moest Antibarbari 3 er met 6-1 aan geloven. Daarbij wordt ook nog eens de mogelijkheid geboden om jonge talenten uit de JO19 aan het seniorenvoetbal te laten wennen. Zondag sluit DONK 2 af tegen Excelsior ’20. Een winstpartij betekent 52 punten uit 20 wedstrijden en dat zou een hele mooi prestatie zijn. Een echte kampioen waardig.
Tenslotte DONK 3. Zij gaan zondag de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie spelen en zijn al zeker van de nacompetitie. Dat op zich is al een mooie prestatie natuurlijk. Afgelopen zondag werd Antibarbari met 3-1 verslagen en nu volgt tenslotte nog Groeneweg. Bij winst eindigt DONK 3 op de 2e plaatst in de competitie en wint men ook de 2e periode. Na een ietwat moeizaam begin een heel goed seizoen voor deze jonge groep. De nacompetitie kan de kers op de taart worden.
Allemaal weer heel veel plezier en succes zondag !!!