Voorbeschouwing selectievoetbal 19 mei

Wat een spanning aan kop van de promotiepoule van DONK 1. De koploper sinds de eerste dag van de competitie is sinds afgelopen zondag ineens 3e. FC IJsselmonde voert nu op doelsaldo de ranglijst aan gevolgd door ASC en RKDES. DONK is nog steeds 4e. Echter nu wel met nog maar 2 punten achterstand op deze 3 koplopers. Alles is weer mogelijk !!!

Aankomende zondag is er met de wedstrijden FC IJsselmonde – ASC en RKDES – DONK dus sprake van een echte Super Sunday. Op de laatste speeldag spelen vervolgens RKDES en ASC ook nog eens tegen elkaar. Zou de wedstrijdplanner van de KNVB dat expres zo hebben geprogrammeerd…

We hebben het als DONK sinds afgelopen zondag dus weer volledig in eigen hand. 2 winstpartijen scheiden ons van een nieuwe promotie naar de 2e klasse. Alleen als IJsselmonde en ASC zondag gelijkspelen moeten bij 2 winstpartijen de rekenmachines er op 26 mei waarschijnlijk aan te pas komen. Van dat scenario moeten we maar even niet uit gaan. Hoe je het ook wendt of keert maakt dat voor de opdracht van DONK niet zo veel uit; 2x winnen is uitgangspunt. Te beginnen zondag tegen RKDES.

Afgelopen zondag speelden onze jongens wat dat betreft een hele goede generale. Het spel op het veld liep net zo vlot als de ballen in de Bingomolen na de daaraan voorafgaande donderdagtraining. Nicolaas Boys was eigenlijk 90 minuten lang kansloos en de verhoudingen op het veld kwamen met de 5-1 eindstand nog vertekend op het scorebord. Een hele puike prestatie van de jonge ploeg van Pieter van Zoest en John Olsthoorn. De juiste vorm lijkt precies op tijd terug te keren en dat werd zondag gekoppeld aan de teamgeest die we het hele jaar eigenlijk al van de ploeg kennen. Wat zou het mooi en welverdiend zijn als we dat kunnen verzilveren. Echter….,we hebben nog helemaal niets en daarnaast zondag met een serieuze tegenstander te maken. RKDES uit Kudelstaart is onze gastheer en die zijn natuurlijk niet voor niets 9 wedstrijden koploper in deze competitie geweest. Prijzen worden alleen pas aan de eindstreep verdeeld en er is DONK veel aan gelegen een prijs te pakken. RKDES pakte uit de laatste 2 wedstrijden maar 1 punt een heeft daarmee haar riante koppositie prijs moeten geven. Aankomende zondag is het voor hen dus ook alles-of-niets. Dinsdag en donderdag is er door onze jongens ontspannen maar gretig toegewerkt naar komende zondag. Nagenoeg de hele selectie is beschikbaar. Sjors van Hanswijk is een twijfelgeval en daarnaast zit alleen Wessel Akerboom zit nog in een hersteltraject. Verder ook geen kaarten afgelopen zondag.

Pieter en John kunnen dus een sterke 11 in het veld brengen en dan hebben we verder nog de luxe een hele sterke en gevarieerde bank te hebben die aan elk scenario een passende invulling kan geven.

Het is duidelijk dat het zondag moet gebeuren. Wij rekenen op een grote steun van alle Donkianen op Sportpark Calslagen in Kudelstaart. Gelegen aan de oevers van de Westeinderplassen. De wedstrijd wordt om 14.00 uur in gang gezet door scheidsrechter Barry Roodenburg. Kunnen we om 16.00 uur met een goed gevoel aan een versnapering?

In de morgen vervolgt DONK 2 als trotse koploper zijn zegetocht. Afgelopen zondag werd er al na 75 minuten afgefloten bij een 1-8 voorsprong voor DONK 2 tegen Charlois 2. Zondag komen onze Rotterdamse studentenvrienden van Antibarbari 3 naar Gouda. De wedstrijd begint om 11 uur.

Ook DONK 3 speelt die ochtend om 11 uur een thuiswedstrijd tegen Antibarbari. Deelname aan de nacompetitie staat al vast voor DONK 3. Of we winnen zelf de 2e periode of we winnen de 3e vervangende periode als hoogste in de eindstand.

Allemaal wederom heel veel succes en heel veel plezier !!!