Voorbeschouwing selectievoetbal 13 oktober

De 4e competitieronde is alweer aanstaande. Na 2 zwaar verregende zondagen met louter uitwedstrijden voor de selectieteams is het hopen op beter voetbalweer als komend weekend DONK 1, 2 en 3 allemaal thuis spelen.

DONK 1 is eigenlijk naar behoren gestart in de tweede klasse. Een overwinning op Xerxes, een nederlaag tegen het fysiek sterke Antibarbari en een gelijkspel tegen de technici van FC IJsselmonde. Toch blijft er met name het gevoel hangen dat we afgelopen zondag 3 in plaats van 1 punt hadden kunnen pakken. Een hele goede eerste helft bracht ons in een goede uitgangspositie maar een minder scherp en naïef begin van de tweede helft brak ons lelijk op. In de slotfase werd er alsnog gespeeld voor de volle winst, maar moesten we toch genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Komende zondag spelen we tegen een volledig vreemde tegenstander uit district West-1; VVIJ uit IJsselstein. VVIJ heeft nog niet verloren deze competitie en staat met 2 gelijke spelen en een winstpartij 1 punt boven DONK. Een mooie gelegenheid dus zondag om op eigen veld deze tegenstander te verslaan, voorbij te streven en daarmee een mooie positie op de ranglijst te veroveren. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14 uur en staat onder leiding van scheidsrechter el Hajouti. DONK zal dat helaas nog moeten doen zonder de geblesseerde Jordy de Jong.

DONK 2 leed afgelopen zondag in en tegen Delft haar eerste nederlaag. Met het kleinst mogelijke verschil werd verloren van de routine van deze lepe en goed georganiseerde ploeg. Komende zondag staat er dus ook voor DONK 2 weer een nieuwe thuiswedstrijd op het programma. We nemen het op tegen het tweede elftal van de ambitieuze hoofdklasser Leonidas uit Rotterdam. Leonidas heeft 2 punten vergaard tot nu toe, maar dat zegt op dit moment in de competitie nog niet zo veel. We starten om 11 uur onder leiding van scheidsrechter Parry.

Ook DONK 3 speelt zondag om 11 uur weer een thuiswedstrijd. Afgelopen zondag werd Kethel Spaland 2 aan de zegekar gebonden met een hele knappe  0-2 uit-overwinning. Het zou mooi zijn als deze prestatie gevolgd wordt door een thuisoverwinning op Antibarbari 5. Van die club weten we dat het nogal lastig winnen is, maar de mannen van DONK3 draaien nergens meer hun hand voor om. Scheidsrechter leidt deze wedstrijd in goede banen.

Allemaal weer heel veel plezier en succes, hopelijk voor de supporters dit keer zonder paraplu.