Voorbeschouwing selectievoetbal 12 mei

Bevrijdingsdag bleek inderdaad een bevrijdende dag voor DONK2. 3 wedstrijden voor het einde kon het kampioenschap al gevierd worden. Het tweede kampioenschap op rij !!! Volgend jaar spelen we met deze mooie mix van jeugdige talenten en een paar routiniers in de reserve 1e klasse. Een hele mooie prestatie van de ploeg onder leiding van Remco Overkamp, Frank van Loon en Kees Vat. Eigen jongens, gewoon normaal doen en goed als team spelen bleek de sleutel. Het is goed gevierd hebben we begrepen. En terecht!!!

Komende zondag gaat DONK1 beginnen aan de laatste serie van 3 wedstrijden in de promotieklasse. Na de knappe winst in de laatste 3 wedstrijden staan we er nog altijd goed bij. Zelfs directe promotie is nog steeds mogelijk. Maar we moeten wel van wedstrijd naar wedstrijd leven in deze hele spannende competitie. Zondag komt Nicolaas Boys uit Nieuwveen naar Gouda. Zij speelden afgelopen dinsdag de gestaakte wedstrijd tegen Sporting Leiden uit. In de resterende 6 minuten maakte men toch nog 2 (!) goals; 3-1 eindstand. Daarmee kwam de ploeg op 10 punten uit 8 wedstrijden en staat het daarmee op een 6e plaats. Alle kans dus ook nog voor hen om zich bij de eerste 5 te spelen en mee te gaan doen aan de nacompetitie.
DONK heeft 2 weken vrij gehad, heeft pijntjes kunnen laten herstellen en staat zondag afgaande op de trainingen van afgelopen week scherp aan de start. Er zijn geen schorsingen en alleen Wessel Akerboom staat nog op de blessurelijst omdat Zakariah Mellah inmiddels ook weer hersteld is aangesloten.
We gaan voor een mooie eindsprint die we dus zondag starten tegen Nicolaas  Boys. Daarna volgen nog RKDES en Blijdorp. Zondag staat de wedstrijd onder leiding van de heer Verhoeve  en beginnen we uiteraard om 14 uur.
DONK2 gaat het seizoen lekker afmaken. Zondag spelen zij om 11 uur uit bij Charlois.
DONK 3 is onze 3e kanshebber dit jaar. De ploeg van Raymond Gelderblom en Edwin Top wordt waarschijnlijk geen kampioen. Daarvoor is de achterstand op Slikkerveer te groot. Maar als trotse koploper in de 2 periode of als top-3 in de eindstand is de nacompetitie ook voor DONK 3 eigenlijk al een feit. Wie weet wat daar weer allemaal mogelijk is? Zondag wordt er om 11 uur uit gespeeld in het Kralingse bos bij HOV/DJSCR en is het dus zaak om het ritme vast te houden.
Allemaal heel veel succes en plezier!!!!