Voorbeschouwing selectievoetbal 10 juni

De climax van het seizoen komt er aan. Op tweede Pinksterdag speelt DONK1 de finale van de nacompetitie tegen Stompwijk. Plaats van handeling is het splinternieuwe kunstgras van vv Moerkapelle. Winst betekent voor DONK promotie naar de 2e klasse (en voor Stompwijk het behoud daarvan), verlies betekent een herkansingsronde over 2 wedstrijden. Daar willen we het liever niet op aan laten komen.

DONK heeft na de overwinning tegen Blijdorp – die helaas niet genoeg bleek voor directe promotie – 2 weken rust gehad. Er is uiteraard wel (4x) getraind door de jongens. Alle kleine en grote pijntjes zijn inmiddels vakkundig door Fred, Dick en Theo behandeld en hersteld en donderdag was er sprake van een gretige en grote groep op de training. Een vreemd seizoen in 2 delen kan op een passende en terechte wijze zijn ontknoping krijgen als we afsluiten met nog 1 winstpartij. Dat zal Stompwijk echter niet zonder slag of stoot laten gebeuren.

Stompwijk speelde het afgelopen jaar in de tweede klasse C (o.a. bij onze stad- en streekgenoten ONA, RVC’33 en ESTO) en werd daarin 13e en voorlaatste. Men hield alleen GDA (ver) onder zich en haalde in totaal uit 26 wedstrijden 25 punten. Het laatste gelijkspel tegen Altior bleek onvoldoende om zich rechtstreeks te handhaven. Samen met ESTO neemt men deel aan de nacompetitie. Wat opvalt is het relatief hoge aantal gescoorde doelpunten van 43 en toch een aantal winstpartijen tegen hooggeplaatste clubs. Daartegenover staat ook dat de keeper van Stompwijk liefst 69x de gang naar het net heeft moeten maken. Derhalve een moeizaam seizoen voor Stompwijk in de 2e klasse. Stompwijk was het jaar er voor via de nacompetitie gepromoveerd (waar wij ons Waterloo vonden in Zevenbergen tegen Virtus).

Pieter en John gaan zondag absoluut een sterk DONK binnen de lijnen brengen. Alle spelers zijn beschikbaar op de geblesseerde Edwin Gouw en Wessel Akerboom na. Voetballend is het over het geheel genomen dit seizoen vaak prima geweest. Als dat gekoppeld gaat worden aan de inzet, teamgeest en overtuiging van de tweede helft tegen Blijdorp, maken we een hele mooi kans. Stompwijk heeft zich echter het hele jaar vastgebeten in sterkere tegenstanders in de 2e klasse en die gaan ook voor hun laatste kans. Ook de mouwen zullen maandag dus opgestroopt moeten worden. We trappen om 14.00 uur af onder leiding van scheidsrechter Jesse Verduijn en zijn neutrale assistenten Andre van Vliet en Dennis van Berk.

U hebt kunnen zien dat de SLC ondanks de korte afstand toch een dubbeldek bus voor 90 personen heeft geregeld om ook de supporters als collectief van en naar Moerkapelle te kunnen laten reizen. Dat kan uiteraard een zeer gezellige middag opleveren. De bus was woensdag nagenoeg vol maar mogelijk kunt U zich nog opgeven voor de bus door een mail te sturen naar Pieter van Houten (SLC); pvh@dutracogouda.com. De kosten bedragen EUR 5,00 per persoon in de bus te voldoen.

Spelers en begeleiding veel succes en plezier en dat geldt uiteraard ook voor de vele DONK supporters langs de lijn.

Indien de promotie werkelijkheid wordt, is er na afloop in de DONK kantine een feestelijke ontvangst van spelers en begeleiding alsmede daarna een feest met DJ.