Voorbeschouwing Jober Thoen Memorial Toernooi

Het nieuwe seizoen is voor de selectie inmiddels opgestart met een aantal trainingen. Er is inmiddels 5 x getraind met direct een grote groep spelers. A.s. donderdag 22 en zaterdag 24 augustus zullen de eerste wedstrijden gespeeld gaan worden. We gaan dat doen in een nieuwe activiteit binnen de vereniging; een 2-daags voorbereidingstoernooi.

A.s. donderdag en zaterdag strijden de eerste elftallen van DONK, Groeneweg, RVC’33 en Olympia om de Jober Thoen Memorial wisselbeker. 2 dagen met 2 leuke wedstrijden op ons complex tussen 4 clubs die allemaal in voorbereiding zijn op het nieuwe seizoen. DONK, Groeneweg en RVC’33 gaan dit seizoen gezamenlijk uitkomen in de 2e klasse en Olympia speelt als hoogstspelende zondagvereniging in Gouda al heel wat jaren in de 1e klasse. Een aantrekkelijk deelnemersveld derhalve.

DONK bereidt zich voor op een hernieuwde kennismaking met de 2e klasse. Dat gaat gebeuren met een grotendeels ongewijzigde spelersgroep ten opzicht van vorig jaar. Met zo veel mogelijk zelf opgeleide spelers zo hoog mogelijk spelen is al enige jaren het uitgangspunt van het selectievoetbal bij DONK. Onze jonge spelersgroep gaat dit jaar een volgende stap zetten waarbij structureel uitkomen in de 2e klasse het uitgangspunt is. De begeleiding o.l.v. hoofdtrainer Pieter van Zoest zal deze volgende stap met volle energie gaan begeleiden. Met dit toernooi (en de overige oefenwedstrijden tegen Montfoort en CVC Reeuwijk en de bekerwedstrijden tegen Spirit, Nieuw Lekkerland en CVV Zwervers) hebben we ook tegenstanders in de voorbereiding die direct de weerstand zullen gaan geven die minimaal gelijk zal zijn aan datgene wat we in de tweede klas tegen zullen komen.  Een pittige voorbereiding waarbij we uiteraard ook DONK 2 klaar gaan stomen voor een stevig jaar in de reserve 1e klasse.

Komend weekend dus een mooi toernooi op de club. Op donderdag speelt om 20.00 uur DONK tegen Groeneweg en RVC’33 tegen Olympia. Op zaterdag worden om 17.00 de stadsderby DONK – Olympia alsmede RVC’33 tegen Groeneweg in gang gezet. Winst levert in dit toernooi 3 punten op, een gelijkspel  1 punt en ook elk doelpunt levert een extra punt op (met een maximum van 5 per wedstrijd). We zijn benieuwd wie deze eerste uitvoering van dit voorbereidingstoernooi op zijn naam gaat schrijven.  Zaterdagavond om 19.30 uur volgt daartoe de prijsuitreiking.

Zaterdag zal er ook een gezellig randprogramma georganiseerd worden met een DJ en een BBQ. De weersvoorspellingen zijn zonnig, dus het wordt zo vroeg in het seizoen direct gezellig op het terras.

Het toernooi draagt de naam van ons aller Jober Thoen. Een passend eerbetoon aan de man met grote verdiensten voor de club en een graag geziene gast bij de overige 3 deelnemers.

We nodigen u graag uit om donderdag en zaterdag een bezoek te brengen aan ons complex.