Vervolg voorbereiding selectie

Na het zeer geslaagde Jober Thoen Memorial toernooi gaat de komende week ook de bekercompetitie weer van start. Dit gaat gebeuren voor zowel DONK 1, DONK 2 als DONK 3.

Als gevolg van de promotie naar de 2e klasse wordt DONK 1 dit jaar ingedeeld in een bekercompetitie met alleen 1e en 2e klassers. Het lot heeft uitgewezen dat we ons mogen meten met aanzienlijke tegenstand. Achtereenvolgens zijn Spirit (2e kl zat), Nieuw Lekkerland (1e kl zat) en CVV Zwervers Capelle (zo 1e kl) onze tegenstanders. Spirit spelen we uit en de 2 andere wedstrijden betreffen thuiswedstrijden.

De wedstrijden tijdens het Jober Thoen Memorial toernooi lieten hele goede en hoopvolle dingen zien (met name de tweede helft donderdag tegen Groeneweg), maar gaven ook voldoende verbeterpunten. Zaterdag was Olympia in de tropische temperaturen duidelijk een maatje te groot. Geen schande overigens en Olympia bewijst al jaren dat je een mooi niveau kunt bereiken als je de focus op je eigen opleiding legt.

Nu dus starten met de bekerwedstrijden. Op verzoek van Spirit spelen we de eerste bekerwedstrijd al komende donderdag 29 augustus. Het betreft en uitwedstrijd die om 20.30 uur zal aanvangen in Ouderkerk aan de IJssel. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Arie Lingen. Wederom een mooie graadmeter waar we staan na ongeveer 2,5 week trainen en de eerste wedstrijdminuten in de benen.

Naast de genoemde bekerwedstrijden spelen we tussendoor ook nog oefenwedstrijden tegen CVC Reeuwijk (3 sep thuis) en Montfoort’19 (10 sep uit, fusie van VVM en MSV’19).

DONK 2 speelt a.s. zondag eveneens de eerste bekerwedstrijd. Ook dit zal een uitwedstrijd zijn om 10.00 uur tegen Swift Boys in Rotterdam. DONK 2 speelde afgelopen zondag verdienstelijk tegen Groeneweg 2 wat reserve Hoofdklasse speelt (3-2 nederlaag) en gaat nu ook zijn tweede wedstrijd spelen.

DONK 3 tenslotte speelt zondag ook zijn eerste bekerwedstrijd. Om 11 uur trappen zij thuis af tegen Xerxes/DZB 2.

Veel succes en plezier weer allemaal.