Kampioenspoule DONK 1

Zoals bekend speelt DONK1 dit jaar 2 halve competities. Via een promotiepoule in de eerste seizoenshelft plaats je je voor de kampioenspoule na de winterstop.

Inmiddels heeft DONK zich overtuigend voor de kampioenspoule geplaatst. Een hele mooie prestatie, maar vanaf half februari spelen we pas echt om de knikkers. Het is net als met beleggen; resultaten in de promotiepoule vervallen dan. Maar hoe gaat de competitie dan verder? Hierbij enige uitleg bij de informatie die we momenteel als club van de KNVB hebben gekregen.

In de kampioenspoule wordt met 12 ploegen (6 bovenste ploegen uit onze huidige promotiepoule 3Q2 met de 6 bovenste ploegen uit promotiepoule 3Q1) gestreden om 2 directe promotieplaatsen naar de 2e klasse. Zowel nummer 1 als 2 promoveren straks rechtstreeks. Nummer 3, 4 en 5 van de kampioenspoule spelen de nacompetitie voor 1 (of wellicht meer als clubs stoppen met zondagvoetbal) promotieplaatsen. Omdat we bij de top 3 van de promotiepoule staan, hebben we bovendien recht op 6 thuis- (en 5 uit-)wedstrijden. De kampioenspoule start zoals het er nu uitziet op zondag 24 februari.

De tegenstanders zijn nog niet allemaal bekend net zo min als het wedstrijdschema. Naast DONK doen uit de huidige poule ook straks ook Slikkerveer, IJsselmonde, HOV/DJSCR, MSV’19 en Blijdorp mee in onze kampioenspoule.

De ploegen uit 3Q1 komen vooral uit de regio Leiden/Nieuw Vennep/Aalsmeer. In deze competitie staat alles dicht bij elkaar en is momenteel nog veel onzeker. Alleen vvDIOS uit Alsmeer en RKDES uit Kudelstaart zijn momenteel zekere tegenstanders.

Zodra er meer nieuws is, zetten we dat op de website en de social media kanalen.

DONK 1 speelt in de tussentijd de volgende wedstrijden:

12 feb DONK – ARC combi 20.15 uur
17 feb DONK – Haastrecht 14.00 uur