Nieuwjaasreceptie 2019

Update: Alle foto’s van de nieuwjaarsreceptie staan in het fotoalbum

Zondag 6 januari heeft de nieuwjaarsreceptie weer plaatsgevonden.

De selectie van DONK heeft, ter voorbereiding op de wedstrijd tegen de oude vedetten, ’s morgens eerst getraind. De training werd afgesloten met een gezamenlijke lunch, welke door het bestuur aangeboden werd aan de selectie en de spelers van oud DONK, uiteraard verzorgd door onze eigen barcommissieleden.

Om 13.30 uur werd, na het nemen van een groepsfoto, de aftrap genomen. De wedstrijd werd gefloten door de speciaal voor deze dag ingehuurde scheidsrechter: Paul Schippers.

Om onze spelers toch een beetje weerstand te bieden, waren bij oud DONK  niet de alleroudsten opgesteld, maar een groep oudspelers, die bijna allemaal zelf nog wekelijks actief zijn op de groene mat. Ondanks deze jarenlange ervaring was DONK toch een maatje te groot voor deze “senioren”. De eindstand was 3-0 voor de jonkies.

Daarna konden we, onder het genot van een drankje en hapje, en niet te vergeten een gezellig stukje muziek, verzorgd door onze eigen DONK DJ Jeroen de Jong, starten met het elkaar een goed, gezond en sportief nieuwjaar toe wensen.

Rond 15.30 uur nam de voorzitter het woord om even terug te blikken op 2018, stil te staan bij diegene die ons ontvallen zijn en vooruit te kijken op 2019. Een positief bericht is, dat de huidige selectiestaf bereidt is gevonden om ook het nieuwe seizoen 2019/2020 met elkaar door te gaan.

Ook het voetballen van de toekomst, het zgn weekendvoetbal kwam nog even aan de orde.

Na een korte pauze, om de keel nog even te smeren, werden de nieuwe leden van verdienste bekend gemaakt. Dit jaar viel de eer aan Hasse Vleeming, voorzitter van de seniorencommissie, die zich al jaren actief inzet voor de lagere elftallen en ook voor deze jongens afgevaardigde is in het bestuur. Ook draait Hasse nog wel eens een bardienstje of sluit de kantine af. Kortom: Als je aan Hasse iets vraagt, dan weet je dat het ook gebeurt!

De tweede kandidaat voor lid van verdienste is Loek Cats. Loek is, nadat zijn kleinzoon is gaan voetballen als supportende opa doorgestroomd naar de commissiekamer, waar hij op zaterdagmorgen de tegenstanders verwelkomt en zo’n beetje alles regelt wat er te regelen valt. Van ballen tot limonade in de rust. Ook nu zijn kleinzoon niet meer actief is, kunnen we nog steeds een beroep op Loek doen en draait hij zelfs, ondanks zijn hoge leeftijd, zijn hand niet om om ook nog een bardienstje te draaien.

Nadat deze mensen in het zonnetje zijn gezet was het de beurt aan de jubilarissen.

De volgende personen ontvingen een speldje voor 25 jarig lidmaatschap: Mark van Oosten, Bertus Jacobs, Raymond van Tol, Matthijn Meijer, Peter van Son, Ton Helmond. (Martijn van Oosten was helaas niet aanwezig).

Robbert Lubken ontving het speldje voor 40 jarig lidmaatschap.

Er waren 5 leden 50 jaar lid. Hiervan waren Fred de Goeij en Adrie van Vliet aanwezig en Herry Bresser, Marcel van Leeuwen en Robbie van de Bos helaas verhinderd.

Als laatste hadden we nog een lid dat al 65 jaar ingeschreven staat als DONKlid, te weten: Huub Meeuwezen.

Na afloop van de huldiging was het, mede dankzij de muziek, nog lang gezellig in onze kantine en kunnen we terug kijken op een geslaagde start van 2019.