KNAPPE ZEGE DONK 2 DONK 2- Excelsior ’20 3 6-2.

Wie de eerste helft van de wedstrijd DONK 2-Excelsior ’20 3 had gezien gaf geen stuiver voor de kansen van de thuisclub. Welswaar wees het scorebord na 45 minuten slechts 0-1 aan (een doelpunt na een goed kwartier), maar DONK vergat te voetballen en had in voetballend en verbaal opzicht de handen vol aan de tegenstander.

In de tweede helft echter een geheel ander DONK. Men liet de bal het werk doen en benutte goed de vrije ruimtes  en dat is toch nog steeds een beproefd recept om een tegenstander stuk te spelen.

In de 55ste minuut werd het 1-1 na een door Excelsior’ 20 fel bekritiseerde goal. Dave Tol ontsnapte aan buitenspel (de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn grensrechter) en gaf de bal op een presenteerblaadje  aan Jesse Bottinga, 1-1.

De gemoederen liepen even hoog op en de scheidsrechter besloot een adempauze van een minuut of tien in te lassen.

Nadat alles weer tot rust was gekomen scoorde Dave Tol met een vrije trap uit een onmogelijke hoek de 2-1. Even later speelde diezelfde Dave Tol na een goede actie Zakaria Mellah vrij. De goed spelende middenvelder/hangende rechtsbuiten faalde niet, 3-1.

Tien minuten later verzond Tim van der Eem een knappe pass op de handige Suleyman. De rappe linkerspits kapte zijn directe tegenstander uit en bood Jesse Bottinga een niet te missen kans. De topscorer faalde niet, 4-1.

Excelsior ’20 gaf zich echter niet zomaar gewonnen. De ploeg kreeg nieuwe hoop na een fraaie treffer, een kwartier voor tijd, 4-2.

DONK zette echter al weer snel orde op zaken. Zakaria Mellah scoorde beheerst na een mooie pass van Adda Akoub, 5-2

Acht minuten voor tijd werd Dave Tol binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende penalty werd door het slachtoffer zelf benut, 6-2.

In blessuretijd wist DONK’s keeper Mike Gelderblom met een knappe redding de 6-3 te voorkomen.

Al met al blijft het gepromoveerde DONK knap meedoen aan de top van de tweede klasse. De ploeg deelt de koppositie met FC IJsselmonde 2. Pas op 28 oktober gaat de competitie voor DONK 2 verder. De ploeg speelt dan uit tegen VOC 4.

Op 21 oktober ontvangt DONK 2 voor de beker FC Boshuizen 3.