Jeu de Boules DONK Open dd. 7 juli 2018

Enige tijd geleden bestond bij Arjan van Loon het idee om in de zomerperiode een leuke activiteit te houden bij sv DONK, omdat voetbalseizoen ten einde was en men da eens iets anders zou kunnen doen dan voetballen.

Dit werd jeu de Boules, het aloude campingspelletje, wat nagenoeg iedereen vroeger wel eens heeft gedaan, thuis in de tuin, op het grasveldje in de buurt of op het vakantieadres in Europa. Alleen dan werd het meestal gespeeld met de traditionele gekleurde ballen, goed voor thuis.

Jeu de Boules, ook wel bekend met chique woord “Petanque” in huidige vorm ontstond in 1907 in La Ciotat nabij Marseille, maar dat terzijde.

Er werd wat reclame voor gemaakt en uiteindelijk hadden zich 9 teams opgegeven. Enkele mensen hadden zich opgegeven met de Nacht van DONK, maar n.a.w. door wat drankgebruik, wist men dat niet meer te herinneren en daardoor dus niet aanwezig.

Nadat iedereen was gearriveerd, leeft Arjan van Loon de spelregels uitgelegd en de mensen bedankt, die hebben geholpen de twee banen aan te leggen. Er waren twee poules gemaakt met 4 en 5 teams met de volgende bijzondere namen “Dreamteam, Driede, Fam, MJC, De leiders, Vogeltjesdans, Zoete Witte Wijn, Jule de la tourette, Fortnichten… “

Onder toeziend oog van de diverse teams en enkele supporters, die ook een drankje kwamen halen, werden de punten mondjesmaat binnen gehaald, waardoor de wedstrijden lange tijd in beslag namen, Kwam wrs doordat het de eerste keer was voor de meeste deelnemers), maar er werd een gezellig muziekje gedraaid, er werd een drankje genuttigd, tussendoor W wedstrijd bekeken en Danielle van Loon had zich ingespannen om wat hapjes te regelen, stokbrood met kruidenboter, bittergarnituur, dus zo kwam men de tijd wel door. Uitslagen van 10-0 maar ook 10-8 werden behaald en uiteindelijk was rond de klok van 18.30 uur de finale tussen Dreamteam(Kees Vat, Ruud Vane, Freek Gouw) en Jule de la tourette(Remco en Werner Overkamp en Rick Bogaard).

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Jule de la Tourette en onder de klanken van We are the Champions, werd de  Mooie Wisselbokaal  door Arjan aan hen overhandigd, wat impliceert dat zij deze wisselbokaal in 2019 weer moeten verdedigen.

Al met al was het een relaxte middag met leuke activiteit en mooi weer, waarna een ieder rond 20.00 uur huiswaarts ging.  Arjan en Danielle bedankt voor de goede zorgen(en anderen die ook daaraan mee geholpen) en op naar volgend jaar  met wellicht wat meer deelnemers en een baan er bij.

Rest nog te vermelden dat de huidige banen tot eind augustus ongeveer blijven liggen, zodat men altijd tussendoor als de kantine open is(woensdag- en vrijdagavond) een balletje zou kunnen gooien.

Ruud Lubken