Gestolen overwinning Donk 2, DONK 2- RVC ’33 2 2-1

Een uiterst matig spelend DONK 2 is er op de valreep in geslaagd om tegen het laag geklasseerde RVC ’33 2 een 2-1 zege uit het vuur te slepen. Dat lag, behalve aan matchwinner Youssef Zakri, vooral aan de voortreffelijk keepende Mike Gelderblom die wist te voorkomen dat RVC ’33 met een ruime voorsprong de rust in zou gaan.

Nu was het DONK dat met een typische Mohammed Irezzi goal met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op mocht zoeken.

Eén minuut na de hervatting was het echter alweer 1-1. Eerst redde Mike Gelderblom nog twee keer fantastisch, maar in derde instantie moest zelfs hij buigen.

Het was daarna lange tijd kleurenblindheid en slappe duelkracht troef bij DONK.

Een kwartier voor tijd kwam Lars Honkoop, na lang blessureleed, in het veld. De middenvelder zette met een knappe pass onmiddellijk Adda Akoub alleen voor de keeper. De middenvelder ging voor eigen succes, maar de keeper redde met de voet.

RVC’33 rook hierna ook nog even aan de zege, maar weer was het Mike Gelderblom die de thuisploeg overeind hield.

De onverdiende overwinning van DONK kwam uiteindelijk uit de lucht vallen, al was de 2-1 van de voet van Youssef Zakri van grote schoonheid. De spits kapte een tegenstander uit en krulde de bal vanaf een meter of achttien fraai in de kruising.

Door dit resultaat blijft DONK bovenin meedoen. Aanstaande zondag gaat de ploeg op bezoek bij hekkensluiter NOC Kralingen 2.