Geen polonaise voor DONK 3!! DONK 3 – Hillegersberg 2 uitslag: 1 – 1

Elders in het land lopen de mensen swingend door de straten, maar voor DONK 3 viel er vandaag weinig te swingen. Vreemd genoeg gebeurt dit wederom in een thuiswedstrijd. Het wordt toch tijd dat De Keiz(ijs)er de vinger op de zere plek weet te leggen. Ditmaal werd er uiteindelijk nog wel een punt over de streep getrokken, maar vanzelf ging het allemaal niet.

Met de sterke wind in de rug begon Hillegersberg voortvarend aan de wedstrijd. DONK kon eigenlijk de hele 1e helft slechts sporadisch van de eigen helft af komen. De keren dat dit gebeurde was er telkens te weinig kracht voorin om hier iets leuks mee te doen. Bij Hillegersberg ontbrak het vernuft om slim met de wind om te gaan. Vele ballen verdwenen in de armen van de Blok of verdwenen over de achterlijn. Halverwege de 1e helft wordt de turbo van de Heij langs de rechterkant op gang gezet. Met een beetje geluk beland de bal voor de voeten van Mijnheer de Boer en die werkt deze beheerst langs de keeper. Een kwartiertje later staat de gelijkmaker al weer op het bord, omdat er, zoals wel vaker vandaag, teveel naar elkaar gekeken wordt en de bal zomaar voor de voeten van een tegenstander terechtkomt. Vanaf een meter of 5 weet de Blok zelfs nog redding te brengen, maar in de rebound was het een koud kunstje voor de spits van Hillegersberg.

Met de wind in de rug komt DONK in de 2e helft veel meer in balbezit, maar omdat de techniek vandaag velen in de steek laat wordt er nauwelijks een goede combinatie op de mat gelegd. (Grote) kansen komen er wel, maar zoals gezegd, de finesse ontbreekt vandaag. Ter Meulen, Van der Stad, Malaka, geen van drieën krijgt het voor elkaar om in kansrijke positie de trekker over te halen. Hillegersberg weet ook nog een aantal malen gevaarlijk te worden, maar ook bij hun ontbreekt de scherpte voor het doel, waardoor we afsluiten met een verdiend gelijkspel. Forsthovel ging vlak voor tijd wel heel opzichtig op zoek naar een geel kartonnetje en wist deze uiteindelijk ook te bemachtigen. Of we nou uiteindelijk tevreden moeten zijn met dit punt, ik laat het maar in het midden.

Volgende week gaan we weer verder. Een tegenstander waartegen we nog iets goed te maken hebben. HWD 3 – DONK 3, Aanvang 14.00 uur.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador