Donk JO15-1 vergeet fantastisch seizoen te belonen. DONK JO15-1 – ONA JO15-1       3-3

Donk Jo15-1 is er helaas niet in geslaagd om de zowel derby als kampioenswedstrijd te winnen waardoor ONA er als kampioen (op doelsaldo) van door ging.

Vooraf wist Donk dat zij de wedstrijd zou moeten winnen om kampioen te worden, ONA daarentegen wist dat ze aan een gelijkspel genoeg hadden om door middel van doelsaldo de gevierde ploeg te zijn.

Donk dat dit seizoen minder bekend stond als kwalitatief afhankelijke spelers maar vooral als EEN team begon wat inhoudend aan de wedstrijd waardoor ONA zoals ONA graag speelt (fel) in het 1e kwartier domineerde en waarin het na een makkelijk gegeven vrije trap aan de zijkant van de zestien profiteerde met een kopdoelpunt van de spits van ONA.

Na het 1e kwartier en een kleine drink pauze werd er een en ander geschoven bij Donk, waar vooral de wissel van Mike Pronk van rechtsback naar Linksbuiten goed uitpakte. Er werd met meer durf naar voren gevoetbald waardoor ook ONA wat zenuwachtiger werd. Rond de 25e minuut van de wedstrijd was het DONK dat mocht juichen, goed doorzetten van Boris Arts die op zijn beurt Jesse van Dijk wegstuurde en vervolgens heel subtiel met links de bal direct in de korte hoek te schoot zette DONK op een 1-1 stand, daarna volgde een paar goed combinerende momenten van DONK maar wist hier nog niet van te profiteren. Maar toen, weer werd de goed spelende Jesse v Dijk weggestuurd en in een poging Jason Siriwan te bereiken werd de bal tegen een hand van een ONA verdediger gewerkt waarop DONK een penalty kreeg, Jason twijfelde niet en kreeg de vele in spanning aanwezige supporters weer aan het juichen door de bal hard in de rechter hoek te schieten, keeper kansloos!
Na de gemaakte goal was het ONA dat zienbaar van slag was en DONK dat aandrong voor een riante 3-1 voorsprong, maar door verschillende redenen er helaas niet in slaagde om ook werkelijk de 3-1 te maken gingen we met 2-1 voorsprong de rust in.

Na rust was het duidelijk dat ONA zich er niet bij liet liggen en ging vol voor de snelle aansluitingstreffer, en dat kwam er ook, na een voorzet die toevallig voor de voeten kwam voor de rechterspits(oud-donk speler) mocht hij aantekenen voor de 2-2. Hierna volgde een tegenstellig beeld van de laatste twintig minuten van de 1e helft waarin nu juist DONK een beetje van slag leek en er daardoor ook de 2-3 gescoord kon worden door ONA, dit gebeurde echter ook, een afstandsschot van de ONA middenvelder was de dit hele seizoen fantastisch keepende Rafael de Heij te machtig.

Na de 2-3 wist DONK dat we nog een ding konden doen en dat is ongelooflijk hard werken om de aansluitingstreffer te maken, en dat gebeurde een  goede bal van weer Boris Arts op de diepgaande Jesse v Dijk werd over de keeper op de paal geschoten maar de attente ingevallen Sem Delsasso schoot de bal in, 3-3.

Na de 3-3 was het ongelooflijk om te zien hoe hard DONK er (zoals dit hele seizoen ) nog de winnende te maken. Helaas lukte dit echter niet en moesten we dit feestje laten aan ONA.

Ondanks dat we geen kampioen zijn geworden wil ik toch alle spelers een ongelooflijk compliment geven aan de manier van hoe we dit hele seizoen hebben gespeeld. Ondanks dat we dit seizoen met allemaal verschillende individuen zijn begonnen, met spelers uit verschillende teams met verschillende kwaliteiten, zijn we lopende het seizoen EEN team geworden die al hun kwaliteiten op een manier hebben gebruikt waardoor we zowel als team als individueel hebben ontwikkeld en daarbij ook nog resultaat hebben gehaald.
Iedere speler kan super trots zijn op de manier hoe zij dit seizoen hebben gespeeld!
Ook wil ik alle betrokkenen van de spelers bedanken die er voor hebben gezorgd dat de spelers elke week 2 keer(meestal) konden trainen op een tijd die niet altijd ideaal is, het vervoer op de zaterdagen maar het allerbelangrijkste: de support aan de spelers!!!
Ondanks dat het niet altijd over rozen gaat in een seizoen (kan ook niet) door verschillende spelers en trainerswisselingen en door verschillende teleurstellingen, wil ik dus zowel iedere speler als betrokkene ongelooflijk bedanken voor dit seizoen!!!
Gr
Marvin Vat HT-JO15