DONK 3 verliest, maar viert toch feest!! RVC ’33 2 – DONK 3 uitslag: 3 – 1

Het was ergens op een koude decemberdag in 2016. Zo lang geleden dat het al lang uit het geheugen was gewist. Het verliezen van een competitie wedstrijd op vreemde bodem. DONK 3 was bezig aan een imponerende reeks, maar aan alles komt een eind! Toch mogen de mannen van de Keiz(ijs)er trots zijn op deze prestatie. Geknokt werd er tot de laatste minuut, maar de gelijkmaker wilde niet vallen in de 2e helft, waardoor RVC ’33 uiteindelijk in de laatste minuut de definitieve knock-out uitdeelde.

De paar weken rust hadden DONK 3 goed gedaan. Met een zo goed als complete selectie (17 man, Kreek moest op het laatste moment ziek afmelden), werd de strijd aangegaan met RVC. Achteraf bleek de beginfase DONK 3 de nek om te draaien. Een slap begin zorgde er namelijk voor dat we al na enkele minuten op achterstand stonden. Halverwege de 1e helft al op 2 – 0 achter stonden en de wedstrijd gespeeld leek. Echter vanaf dat moment wist DONK 3 de rug te rechten. Duels werden vaker gewonnen en we kwamen dichter in de buurt van het vijandelijke doel. 10 minuten voor rust was het Mijnheer de Boer die na een fout van de keeper onderuit werd gehaald in de zestienmeter. Ter Meulen was er als de kippen bij om het vonnis te vellen, waardoor de schade in de rust weer beperkt was tot 1.

De zuurstoftanks moesten in de rust behoorlijk worden aangevuld. RVC gaf ons geen ruimte om op te bouwen en waren zelf uiteraard fitter en sneller. Vreemd genoeg leek het erop alsof RVC zelf moe was geworden of waren ze toch bang geworden van de slotfase van de 1e helft? Ineens gingen ze de 2e helft inzakken, waardoor wij alle tijd hadden om op te bouwen. RVC werd slordiger en slordiger en de kansen kwamen. Helaas konden De Heij, Driel en Capitano Bazen hier niet van profiteren. De laatste 20 minuten vloeide de krachten weg en werd het veld groter en groter. RVC was veel te slordig en had het allang uit kunnen spelen. Uiteindelijk, zoals gezegd, viel het doek in de laatste minuut. Lang getreurd hoefde er niet te worden, want na afloop was duidelijk geworden dat de 3e plek is veilig gesteld, waardoor een periode titel een zekerheid is geworden. Na het behaalde kampioenschap vorig seizoen toch weer een mooie prestatie. Rest ons nu nog 2½ wedstrijd in de competitie.

Aanstaande donderdag om te beginnen de gestaakte wedstrijd tegen HOVDJSCR 2. DONK 3 – HOVDJSCR 2, Aanvang 20.00 uur. Kom op tijd, want het is maar slechts één helft.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador