DONK 3 heeft geen trek in een lekker toetje!! IJsselmonde 2 – DONK 3 uitslag: 7 – 4

Normaal zijn ze lekker, iets waar je naar uitkijkt. Een lekker toetje, de slagroom op de taart, héérlijk kan het zijn. Bij DONK 3 was het meer een goede plumpudding. In het begin nog lekker stevig, maar gaandeweg steeds slapper en slapper. Zo kon het gebeuren dat de 1e Nacompetitie wedstrijd met 7 – 4 werd verloren van IJsselmonde.

Het 1e kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht. DONK was beter kreeg 3 hele goede kansen, maar de trekker werd niet overgehaald. De 1e kans kwam al na 1 minuut, uit een corner kwam de bal vanuit de rebound voor de voeten (lichaam) van Van Meeteren echter op ongeveer 68 cm van de doellijn kon hij geen lichaamsdeel tegen de bal krijgen. De andere 2 waren ook voor Van Meeteren, maar ditmaal was de keeper tot tweemaal toe een sta in de weg. Hierna stortte de pudding in, tegenstanders werden niet meer gevolgd, zelf voetballen werd er nauwelijks meer gedaan, dus de 1 en 2 – 0 achterstand was hier een logisch gevolg van. We hoopten nog op de ommekeer na de 2 – 1 van Van Golden (strafschop, gemakkelijk gegeven), maar kwamen bedrogen uit. De pudding was nog verder ingestort, dus we mochten nog van geluk spreken dat het uiteindelijk met rust maar 4 – 1 stond.

Met 3 verse wissels (Ter Meulen, Forsthovel en Malaka) trachtte De Keiz(ijs)er het tij nog te keren. Beter werd het niet, spannender wel. Dat maakt het eigenlijk des te droeviger, omdat we op amper halve kracht uiteindelijk nog terugkomen tot 5 – 4 ,doelpuntenmakers Driel 2x en Ter Meulen (penalty, makkelijk gegeven) 1x. IJsselmonde loopt uiteindelijk meer dan verdiend uit naar 7 – 4, de strafschoppen na afloop weten we wel te winnen. Hopelijk kan de batterij volgende week zondag nog éénmaal opgeladen worden, zodat we met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van de 3e Klasse. Ik heb voor vanavond alvast 2 Mona puddinkjes gehaald, ben benieuwd of ze echt zo lekker zijn.

Volgende wedstrijd, komende zondag DONK 3 – VFC 2, Aanvang 12.00 uur

Amada Mia, Amore Mio,