DONK 2 SPEELT ALS EEN KAMPIOEN HDW 2-DONK 2 1-10

Koploper DONK 2 liet zich in de uitwedstrijd tegen HDW2 van zijn beste zijde zien. De Gouwenaars lieten geen spaan heel van de thuisploeg en versterkten hun positie aan de kop van hun afdeling.

Twee punten stonden in de wedstrijdbespreking voorafgaand aan het duel tegen HDW: uitstraling en gunnen. Straal uit dat je de baas bent en gun elkaar de successen.

Zeker in de eerste helft pakte DONK deze aansporingen uitstekend op. Er werd vanuit de organisatie met de uitstraling van een kampioen gespeeld, er werd geduldig gewacht op kansen en steeds weer werd de medespeler gevonden die in de meest kansrijke positie stond. Het verbaasde dan ook niemand dat er met de rust al een 0-4 stand op het scorebord stond door doelpunten van Mo Irezzi in de zesde en in de 20ste minuut (assists van Eili Almkahel en Jesse Bottinga), van Issam Arab in de 23ste minuut en van Justin Vat (assist Jesse Bottinga) in de 41ste minuut. De treffer van Issam Arab was er een om in te lijsten. De centrale verdediger veroverde de bal op het middenveld, slalomde met een Zidane beweging tussen drie man door richting het doel en scoorde koelbloedig.

De tweede helft kende een fase waarin het spel rommeliger was als gevolg van nogal wat onderbrekingen wegens blessures. Het weerhield Eili Almkahel er niet van om in de 50ste en de 53ste minuut voor de 5-0 en 6-0 te zorgen na assists van Justin Vat en Wouter Lubken.

In de laatste twintig minuten draaide de DONK-machine weer op volle toeren. Er werd goed druk gezet en HDW werd volledig tureluurs gespeeld. Na 80 minuten maakte Mo Irezzi zijn derde treffer (assist Justin Vat). Twee minuten later scoorde Jesse Bottinga de achtste DONK-goal na een assist van Jeffrey van Dam. Vier minuten voor tijd tekende Eili Almkahel voor zijn vierde treffer na een assist van Jesse Bottinga die zelf verantwoordelijk was voor de tiende treffer na een assist van Issam Arab. Dat HDW in de tussentijd ook nog een goaltje had meegepikt mocht de pret niet drukken.

DONK staat nu een straatlengte (11 punten) voor op de nummer twee, FC IJsselmonde 2. Die ploeg heeft echter nog twee wedstrijden in te halen. Aanstaande zondag treedt FC IJsselmonde in het strijdperk tegen de nummer 3, CWO 1, terwijl DONK het thuis opneemt tegen Overmaas 1. Verliest IJsselmonde en wint DONK dan kan er een feestje gebouwd worden aan de Nieuwe DONKstraat.