DONK 2 FIER OP KOP DONK 2-Swift Boys 2 6-1

Promovendus DONK 2 heeft op overtuigende wijze laten zien dat een positie in de kopgroep geen toeval is. Nummer 4 op de ranglijst, Swift Boys 2, dat virtueel zelfs een punt boven DONK stond, werd met 6-1 opgerold.

Justin Vat solliciteerde een paar seconden na de aftrap al naar een vermelding in het Guiness Book of Records. Hij scoorde de 1-0 met een kopbal nadat Jeffrey Berlijn de bal direct hoog in het strafschopgebied van de tegenstander had gepompt.

Nadat Jesse Bottinga voor 2-0 had gezorgd verzuimde DONK de score uit te bouwen. Het technisch vaardige Swift Boys dat gehandicapt aan de wedstrijd begon rook zijn kans en scoorde een kwartier voor rust de aansluitingstreffer, 2-1.

In de tweede helft was het al DONK dat de klok sloeg. Onder aanvoering van de excellerende Jeffrey Berlijn en Mark van Oosten golfde de ene na de andere aanval op het doel van Swift Boys af. In de 51ste minuut werd Wouter Lubken binnen de beruchte lijnen in de rug gelopen. De toegekende penalty werd verzilverd door Jesse Bottinga, 3-1.

Justin Vat kreeg hierna na een fraaie aanval nog de kans om de score verder uit te bouwen. Hij liet die echter liggen door niet zelfzuchtig te zijn terwijl hij dat op dat moment juist wel had moeten zijn. Adda Akoub zorgde even later voor opwinding door een bal ineens op de slof te nemen en kiezelhard torenhoog over te schieten. Het schijnt dat de bal, gedragen door de wind, de Goudse kerstboom op de Markt op een haar na heeft gemist en uiteindelijk pas ’s avonds door de broers Johan en Wouter Lubken voor de deur van Jeff’s Bistro, achter de St. Jan, is teruggevonden.

Het werd 4-1 voor het ontketende DONK door Jesse Bottinga, na een assist van Adda Akoub.

Bij DONK waren Youssef Zakri en Kelvin Vat inmiddels in de ploeg gekomen voor Dave Tol en Mo Boutasghounte.

Nadat een speler van Swift Boys in de 72ste minuut met 2xgeel=rood was weggestuurd was Swift Boys helemaal geen partij meer voor de prima combinerende Donkianen.  Adda Akoub oogstte een opendoekje voor een technisch hoogstandje en Mark van Oosten kreeg de lachers op zijn hand toen hij een rush besloot met een volkomen mislukte pegel. Het was tekenend voor de spelvreugde van de ploeg.

Een kwartier voor tijd werd Justin Vat vervangen door de jonge Badr Ben Ali. De junior gaf direct zijn visitekaartje af met voortreffelijk spel en bekroonde dit in de 79ste minuut met de 5-1 na een slim passje van Youssef Zakri.

De 6-1 kwam op naam van, alweer, Jesse Bottinga na een afgemeten voorzet van Adda Akoub.

Door dit resultaat sluit DONK 2 de periode voor de winterstop af als trotse koploper. Toch is de ploeg nog geen periodekampioen. Nummer twee, Excelsior ’20 3 heeft twee punten achterstand maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

De eerstvolgende wedstrijd van DONK 2 is een bekerwedstrijd. Aanstaande zondag gaat de ploeg op bezoek bij HBS 4. Aanvang 12.30 uur