De Sportcolumn no 288

Met als voorbereiding naar de competitiestart 2018 – 2019 zijn de amateurs gestart met diverse bekerwedstrijden. Voor de ene trainer slechts oefenen en de ander om het “egje” maar toch wel met het doel alle selectiespelers te testen.

De Jodan Boys zijn jl. zaterdag wel gestart met de kompetitie na een ruime voorbereiding in twee fases en diverse oefenwedstrijden. Ook werd de selectie weer met nieuwe namen uitgebreid, weinig namen van spelers uit het kampioenselftal, spelers die ook het tweede elftal veilig speelden in het vorige seizoen. Jongens uit de vereniging zien dus weer nieuwe contract spelers arriveren. Het is een bestuursbesluit dat ik al eerder afkeurde, maar ja als je dit nodig acht voor het gewenste niveau, akkoord. Toch onbegrijpelijk voor mij dat je geen enkele speler uit de eigen jeugd kan laten doorstromen naar de A-selectie. Wat de gekochte back zaterdag liet zien was dramatisch. Zo wordt dit weer een seizoen waarin het doel; promotie ; niet wordt gehaald. Terwijl de jeugd geen kans krijgt, jammer Boys maar ik vind dit geen beleid, sorry.

Voor de overige goudse clubs wordt het afwachten ik denk dat dit seizoen best eens een succesvol jaar voor de clubs kan worden ,Want Donk ,ONA, Olympia en Gouda draaiden vorig jaar goed mee. Die ervaring kan nu een pluspunt zijn voor meer, zeker door de vele mooie derby’s tegen regioclubs zal het spannen .We blijven het volgen en ik zal reageren op het verloop van de competities .Want amateursport regionaal kan boeiend zijn en gezellig, allen veel succes en hou de sportiviteit hoog in het vaandel.

Ten slotte wil ik nog even terugkomen op de VAR, veel reacties op mijn vorige column. Het was prima voor de eerlijkheid en had tijd nodig. Dat is vaak waar, maar ik vind dat je de VAR
pas kan gebruiken indien op alle velden dezelfde organisatie staat . Stond er geen camera bij Heracles ,(buitenspel) ik noem maar even, elders wel! Daarnaast ben ik van mening dat verdedigers zich gaan aanpassen en watjes worden, dus voordeel aanvallers.
En de kleine clubs over een heel jaar de dupe worden van beslissingen die wel bij hun doch niet bij de topclubs worden genomen. Wedden dat scheidsrechters zich gaan ergeren als ze te vaak worden teruggefloten en naar de beelden moeten gaan kijken.

Het blijft een discussie dit seizoen, dat mag ,laten we maar eens kijken waar we rond januari staan . Wie er gelijk heeft gekregen.

Ferdy Kolster
05-09-2018