De Sportcolumn 292

Misschien a.s. weekend nog enige inhaal wedstrijden en dan is de winterstop weer aangebroken. We kunnen de resultaten over de eerste helft van de competitie van onze stads elftallen beoordelen. Ik heb ze allemaal zien spelen en denk mijn mening te kunnen geven.  Ik zal ze op alfabet beschrijven.

Donk : Na een minder seizoen was het voor de jonge groep spelers van belang om verder als elftal te groeien en het verloren terrein te heroveren. Dat heeft tijd nodig, maar zie daar.

Donk heeft vanaf de start van de competitie, laten zien dat er dit seizoen mogelijkheden zijn om iets moois te bereiken. Men scoorde niet alleen grote overwinningen, door de samenvoeging van twee klassen, maar ook tegen de concurrenten bleven ze fier overeind. Met gevolg dat ze de winterstop ingaan op de eerste plaats. Ik zag spelers die van de eerste tot laatste minuut wilden presteren en ook een voorhoede met talenten die makkelijk kunnen scoren. Goud waard op dit niveau, dus als men dit kan volhouden lonkt promotie.

Gouda : Gouda heeft afscheid genomen van “ oudere spelers “ en zag jongens terug keren,

Kreeg ook enige nieuwe aanwas, zo ook de trainer. Na een stroef begin draait het elftal naar behoren en is vooral de voorhoede schotvaardig en het sterkste deel. De eerste periode is binnen en de eerste plaats bereikt. Wel wil ik kwijt dat ze op moeten passen niet te veel schorsingen of kaarten te pakken.  Want dan ligt de concurrentie op de loer.

De Jodan Boys : Zeer slecht gestart ,zo slecht dat de supporters al spraken van degradatie voetbal. De vijfde colonne zag de trainer liefst vertrekken. Ikzelf wees op het feit dat de jeugd die kampioen werd en het tweede veilig speelde meer de kans moesten krijgen. De nieuwkomers die werden gehaald zag ik niet presteren. Wat een verandering na de eerste overwinning, het stimuleerde en inmiddels in de middenmoot en zelfs kans op een

Periodetitel. De competitie is nog lang maar dit doet goed, voorlopig weg uit de degradatiezone.

Hopelijk ook snel een goede opvolger voor Marvin Straver, die pakte punten!

Olympia : Als je al meer jaren met een jonge groep en vaste trainer werkt is presteren vaak een vaste gedachte maar dat blijkt toch niet zo te zijn bij Olympia . Vorig seizoen een goed jaar, nu onvoorstelbaar wisselvallig waardoor het wekelijks de vraag is halen we punten. Natuurlijk spelen blessures ook mee, doch dat heeft iedere club weleens. We zullen dus maar hopen dat het jaarlijkse trainingskamp in Spanje voor herstel en teambinding zorgt om snel weer mee te draaien in het linker rijtje.

Ona: Dat Ona al jaren steeds met de top meedraait is een bekend gegeven ,de selectie bevat veel technisch sterke spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Ook zag ik dat de defensie van dien aard is dat ze hun mannetje staan en weinig weggeven. Daarom valt de huidige stand mij iets tegen ik had meer verwacht. Hopelijk zijn ze in staat na de winterstop de achterstand in te halen of een periode te pakken. Want een club met zo’n trouwe supporters aanhang hoort hoog te eindigen.

Zo dat was even wat ik eind 2018 kwijt wilde, ik wens alle verenigingen alle goeds en U allen een top sportjaar 2019,.een goede gezondheid en vooral Sportieve tweede seizoenshelft.

Ferdy Kolster 16-12-2018