De sportcolumn 289 Zal het lukken ??

Afgelopen weken heb ik even pauze met ede column genomen om eens te kijken wat een langere periode voor het voetbal betekent. We vonden dat ons voetbal matig was en de uitschakeling voor de Europese toernooien was al het bewijs, slechts  Ajax en PSV, zaten in de volgende ronde.

Ook de dames zouden wel even zorgen dat ze direct geplaatst gingen worden voor de WK -wedstrijden ,maar niets was minder waard ,ook zij werden voor extra wedstrijden geplaatst

In de competitie was ; er na een paar wedstrijden ; al sprake van een tweestrijd tussen de koplopers. De rest lag straat lengtes achter, hoorde je regelmatig.

Oranje moest maar niets meer verwachten dit seizoen en blij zijn als we goed konden gaan bouwen aan een verjongde selectie en betere prestaties. De KNVB startte met gemengde competities om onze spelers meer power en karakter te bezorgen ,jonge profs tegen amateurs ,dat was de eerste stap naar verbetering.

Nu begin oktober is duidelijk dat we in ons land nog steeds prima jeugd opleidingen hebben want in de diverse elftallen komen steeds meer talenten boven drijven, ik hoef ze u niet te noemen. We moeten niet te snel somber zijn want elke verjonging heeft tijd nodig .

Ajax en PSV spelen in de volgende ronde Champion League en presteren verrassend ,in de competitie is er kwaliteit bij PSV en Ajax ,maar AZ en Feyenoord staan gelijk en doen mee, iedereen kan van iedereen winnen.

Trots mogen we zijn op de prestaties van de Oranje Leeuwinnen, vol gas tegen Denemarken en altijd vooruit spelend !! met als top diverse prima aanvallen, met twee fantastische goals als afronding. Je kunt damesvoetbal niet met de mannen vergelijken maar het positief naar voren denken en de inzet 100 % , zie je niet altijd bij de mannen.  De basis voor de volgende rond ligt open voor ze.

In voorgaande columns sprak ik me al uit over de VAR dus nu kort : een rommeltje ,scheidsrechters staan voor joker ,de kleine clubs worden benadeelt en dit is pas het begin. Alleen doellijn techniek blijft mijn wens.

Ook ik zit er wel eens naast ,normaal toch? ,ik meende dat de Goudse clubs dit seizoen stappen gingen maken en op Jodan Boys na allemaal mee zouden draaien in de top , helaas het ziet er nog niet naar uit ,maar hoop doet leven ? is een bekend gezegde .afwachten dus.

Ferdy Kolster

06-10-2018