De sportcolumn 287

Na een lange pauze nu weer de start van de regelmatige columns, wat we hebben kunnen
genieten in de tussentijd van veel sportprestaties .Het voetbal WK boeide zonder veel topwedstrijden, we leerden de VAR kennen we zagen dat veel kleine landen het harmonica systeem hebben ingevoerd, dat vooral op tegenhouden was gebaseerd. Toch een terechte winnaar zoals ik al eerder vermoedde en in mijn vorige column meldde: Frankrijk.
Maar met velen had ik het toch prachtig gevonden als de Belgen het hadden gehaald.

Over de VAR ben ik snel uitgesproken we zitten midden in de eerste berg aan irritaties en lof uitingen, alsmede de ergernis van kleine clubs en spelers die worden betrapt en gestraft. Terwijl dezelfde fouten niet worden waargenomen door de VAR. (Eerlijkheid ??) Fijn als je scheidsrechter bent in de top, je wordt vaak ;door een mindere collega met VAR dienst; naar een TV gestuurd en iedereen lacht als je jezelf moet corrigeren. Luister je niet naar hem dan zit vriend van Egmond klaar voor reactie. Doellijn techniek fantastisch, VAR in de prullenbak het voetbal zal daardoor een rommeltje worden, misschien is de mooie nieuwe zaal van de VAR in Zeist een succes, maar dan om op maandagmiddag met alle scheidsrechters en vooral grensrechters de fouten te bespreken. Want scheidsrechters maken minder fouten dan de spelers; Houden zo, geen VAR; ik was al eerder van mening dat het verloren tijd en geld is.

De start van de competitie was best aantrekkelijk ,leuk dat de drie gepromoveerde clubs 7 van de 9 punten pikten en duidelijk maakten dat het dit seizoen best wel eens het jaar wordt waarin : “iedereen van iedereen kan winnen”.
Als echte Feyenoord fan zou ik liever zeggen we worden kampioen, maar dat is niet juist ,realisme is een goede zaak want we hebben t.o.v. de andere topclubs te weinig kwaliteit ingekocht. Als we dan ook nog eens zien dat duur gekochte spelers als Amrabat en Larsson
niets presteren en je Boetius ,die Larsson prima kan vervangen, wegstuurd heb ik vragen wat het beleid is. Waarom wegsturen dat is toch kapitaalvernietiging ,verdubbel zijn straf en je hebt wel iemand op links die de achterlijn haalt en altijd meeverdedigd. Maar ach ik ben maar een amateurtrainer geweest , dus van Bronckhorst zal wel erg gekwetst zijn, maar als trouw supporter hoop ik dat hij eens goed in de spiegel kijkt en beseft dat we vorig jaar 17 punten achter de kampioen aan liepen, matig speelden en nu al uit Europa liggen. Spelers en het spel verbeteren is zijn taak. Niet een speler die volop schoppen krijgt en dom reageert wegsturen, je kunt hem gebruiken vooral als je geen geld voor nieuwe aankopen hebt.
Ben ik tegen van Bronkhorst ? nee, ik wel twijfels over zijn aanpak ! Ben ik voor Boetius of Amrabat ja , zij krijgen of kregen te weinig steun. (wie nog meer)

Dat moest ik in mijn eerste column even kwijt over de VAR en mijn mooie club uit Rotterdam. Het is een mening en het kan niet de uwe zijn , dat mag.

Fijne start 2018 – 2019.

Ferdy Kolster