De Sportcolumn 285 – Het seizoen gaat eindigen.

Waar in het betaalde voetbal de competitie is geëindigd zal men bij de amateurs nog even door moeten, daarna de diverse promotie en degradatie wedstrijden via de na- competitie .

Dus toch nog even spanning voor diverse elftallen zodat we nog enige weken, tot de WK in Rusland, alles achter de rug hebben. Jammer dat voor onze regio weinig verenigingen dit toetje hebben gehaald wat betreft promotie , de verwachtingen waren enige weken terug toch groter dan het aantal clubs dat gaat meedoen. Kampioenschappen worden in  Gouda niet gevierd dit jaar ,helaas ondanks 10 of meer nieuwe contractspelers jaarlijks, lijkt de hoofdklasse het hoogst haalbare voor de Jodan Boys. Olympia toch een prima seizoen en een groep spelers die is gegroeid . Ona te wisselvallig, jammer de start was prima. Donk is duidelijk groeiende maar moest zijn meerdere erkennen aan Esto dat prima draait. Gouda-Z draaide mee doch tegen de zwakkere ploegen werden onnodig veel punten verspeeld. Dus dan moet het maar in het nieuwe seizoen gebeuren voor de Goudse clubs .

Wat het betaald  voetbal betreft heb ik slechts een eindoordeel; het was vaak spannend maar het voetbal is naar een onvoorstelbaar niveau gezakt. Keepers maakten enorme blunders, iedereen kon van iedereen winnen, zie VVV de nieuwkomer. Europees waren we al snel uitgeteld, het gat met de andere landen is haast /of is, onoverbrugbaar.

Kunstgras is een drama in de top. Grensrechters beslisten te vaak de uitslag of faalden kinderlijk met hun vlaggen. Doellijncontrole is een prima verbetering, maar de inzet van de videoscheidsrechter is weggegooid geld en maakt van de wedstrijd een rommeltje.

De scheidsrechter wordt in mijn ogen voor joker gezet en is niet meer de leidsman die beslist.

Scheidsrechters hebben het al moeilijk genoeg, laat ze zelf beslissen en een fout maken dat hoort bij voetbal ,zeker als je in een seconde moet beslissen. Ze maken minder fouten dan 22 spelers in het veld. Dat is al meer dan 100 jaar zo in het voetbal. Als de KNVB dan ook maar ieder die faalt straft en wie presteert beloont . Vooral geen vriendjespolitiek, dan komt de beste wel bovendrijven. Ik hoor Bjorn Kuijpers zeggen: fantastisch de uitverkiezing voor het WK, een beloning voor een prima seizoen”. Sorry Bjorn maar ik weet niet of je dit seizoen zo goed was ,denk dat de hulp van Uilenberg en van Egmond  je enorm hebben geholpen. Ik zag je niet in de top van het AD staan en weinig champions wedstrijden fluiten.

Dus Bas , Kevin en meer collega’s spraken meer aan. Ik gun je het van harte, maar de kreet “een goed seizoen “ slaat nergens op. Bedank Jaap en Dick maar.

Ferdy Kolster

08-05-2018