De sportcolumn 283 – Op naar de laatste weken van de competitie.

Even de rust met het oranje voetbal en dan weer aan de bak voor de beslissende weken.

Dat geldt voor veel elftallen die nog meedraaien in de competitie slechts Gouda zaterdag kan de competitie rustig uitspelen maar alle andere Goudse clubs hebben nog opties voor een promotie of nacompetitie. Dus dat wordt spannend tot half mei.

Oranje is ook verrassend ,zeer saai en matig tegen Engeland en dan tegen een traag en loom Portugal ineens sterk acterend. Leuk om te zien maar  laten we het eerst nog maar tot oktober bekijken ,dan weten we meer. Wat ik wel meen te zien, dat Bas Dorst ; zonder aanvoer; beter in zonnig Lissabon kan blijven en Strootman allang niet past in een nieuw te bouwen  Oranje. Koeman heeft een naam ,dus laat hij het maar tonen of  Oranje weer tot de top kan gaan behoren.

Zojuist werd bekend dat Bjorn Kuijpers met zijn team bij de WK in Moskou actief zal zijn. Prachtig voor hem , hij heeft in Europa tot op heden steeds goed gepresteerd. Maar wat hij op de velden in Holland laat zien is in mijn ogen al maanden zeer matig, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat zijn vriendschap met Uilenberg en Dik van Egmond  de keuze heeft beïnvloedt. Anders had men toch de beste van ons land moeten kiezen ? Maar die wordt erop gewezen dat er meer moet worden gefloten (kaarten ?) . Het is mijn mening dus we zien wel, ik wens Bjorn veel mooie duels toe ,maar zal kijken of ik het mis heb.

Waarom erger ik me mateloos (al jaren) aan de KNVB als organisatie ? Wel een voorbeeld :

Alphen speelt thuis tegen Tac 90   gestaakt door de scheidsrechter 3 minuten voor tijd ! bij de stand  0 – 7 . schuldige de spelers van Tac, irritatie en bedreiging van de scheidsrechter. Wat is nu de beslissing van de KNVB strafcommissie : “ het restant van de wedstrijd moet eerste paasdag worden overgespeeld. Dus je speelt bij Alphen en moet; door je tegenstander zijn schuld;  opdraven om drie minuten  te spelen !    met een achterstand van 0-7.

Laten we er maar weer om lachen, want ik kan u meerdere van zulke idiote beslissingen noemen.

Ik wens U desondanks nog veel plezier en sportieve strijd toe de komende weken, dat uw of jouw club dat bereikt wat je wenst, maar wel met respect en geen toestanden graag.

Ferdy Kolster

29 -03-2018