De sportcolumn 279 Winterstop voorbij

Nu alle competities weer van start zijn gegaan gaan we ook weer reageren op alle gebeurtenissen op de velden. De profs voorop maar gelukkig hebben we vooral de regio clubs nog ,want daar vermaak je je ook prima als je kijkt naar de oprechte amateur.

Natuurlijk was er nog voldoende te zien in de stille periode rond de jaarwisseling en de weken daarna. Engeland draaide als van ouds volop met fraaie wedstrijden die we op het vaste land vaak simpel noemen maar ,na de start van onze ere- divisie en ook nog eens het bekervoetbal om de FA Cup in Engeland, denk ik dat de coaches in ons land eens vaker naar BBC 1 moeten kijken want achteruit voetballen is daar verboden denk ik . Iedere speler ziet bij balbezit het doel van de tegenstander en zoekt die richting ook op, prachtig willen scoren is het devies ! j.l. zondag zat ik in de kuip en zag mijn club weer tot vervelends toe de bal rondspelen. Ergerlijk.  VVV en meer ploegen nemen het over : hoe verpest je het voetbal ?

Als kijkspel voor je supporters , Een doelpunt voorkomen is het doel (angst ?) nu jammer dan maak je er een meer, kan je toch winnen en zijn je supporters tevreden , toch.

Ik wil het jaar positief inzetten wat betreft de arbitrage, dus kijk ik het eerst even enige weken aan. Maar de prestaties tot op heden roepen nu al vragen op ,even inhouden dus.

De amateurs uit onze regio, ik zag de Jodan Boys starten na een geslaagd trainingskamp in Spanje en verwachtte veel van de eerste wedstrijd thuis. De trainer wil toch meedraaien in de top, was me toevertrouwd. Dus op naar oosterwei:  Jodan Boys – Zwaluwen, eerste wedstrijd 3 – 0 winst.op naar drie punten. Nu de Boys kwamen twee keer voor maar lieten zich ook twee keer verrassen en moesten genoegen nemen met een punt. En na het verlies afgelopen zaterdag kunnen we stellen over en uit dit jaar geen promotie dus zorgen voor handhaving en bouwen aan een elftal met talenten uit eigen geleding dat spaart contracten uit en spreekt meer aan dan 10 contractspelers die het ook niet waarmaakten.

Olympia en Ona gingen positief van start dus proficiat nu doorgaan ,jammer dat Donk bij concurrent niet kon winnen maar er zijn gelukkig nog wedstrijden genoeg voor succes.

Gouda zaterdag zal zich zeker handhaven, maar meer zit er denk ik niet in , zo ook RVC 33,

Knokken voor de puntjes en hopen dat de nacompetitie kan worden voorkomen.

We gaan het zien ,ik hou u op de hoogte ,fijne wedstrijden

Ferdy Kolster

29-01-2018