De heer B.J. (Bert) van Doorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Tijdens de Lintjesregen in Gouda  ontvingen twaalf Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Schoenmaker in de raadzaal in het Huis van de Stad. Voetbaltrainer Bert van Doorn van sv Donk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Al 35 jaar zet hij zich met veel plezier als vrijwilliger in op de Goudse voetbalvelden. Eerst (14 jaar) als trainer en leider bij jeugdteams van Olympia, en de laatste 21 jaar als trainer bij het G-voetbalteam (tot 2001 bij Olympia en daarna bij sv Donk). Toen voetbalvereniging Olympia in 2001 aangaf met het G-voetbal te gaan stoppen, hebben Bert en een van de vaders van de spelers, Sjaak Slootjes, er alles aan gedaan om een plek voor het team te vinden. Zij zorgden ervoor dat het team in 2001 verder kon spelen bij voetbalvereniging sv DONK in Gouda.

Samen met Sjaak Slootjes traint Bert dit G-team nog steeds twee keer per week bij sv DONK. Bovendien begeleidt hij sinds drie jaar het team elke zaterdag bij de wedstrijden. Al 21 jaar doet hij dit met enorm veel plezier. Ook organiseert en begeleidt hij samen met anderen het traditionele teamuitje naar Terschelling. Bij de nieuwjaarsreceptie van 2012 is Bert benoemd tot Lid van verdienste bij sv DONK.

Bert heeft het onvangen van het lintje samen met o .a. Sjaak Slootjes en de spelers van het G-team gevierd. En het als een mooie dag beleefd.