In Memoriam, Henk Vos(06-03-2019)

Op woensdag 6 maart jl. bereikte ons het droeve bericht dat Henk Vos, Lid van Verdienste van sv DONK, na een kortstondige periode van ziekte op 91-jarige leefijd, is overleden.

Henk, geboren op 6 mei 1927, werd op 1 juni 1972 lid van sv DONK en heeft vele jaren deel uitgemaakt van de Jeugdcommissie met o.a. de reeds overleden Jan Lubken en Ben Frieling en heeft ook als leider bij jeugdteams zijn steentje bij gedragen. Ook zijn vrouw Mara, heeft vele jaren achter de bar gestaan bij sv DONK en zo werd Hennie ook een trouw en betrokken DONK-lid.

Henk woonde op de Koningin Wilhelminaweg, dicht bij het oude DONKcomplex, en maakte vele jaren deel uit van de onderhoudsploeg van sv DONK. In de zomerperiode, als het voetbal stil lag, was Henk vele avonden en dagen op DONK, om er voor te zorgen dat de sproei installaties op de velden van sv DONK regelmatig verplaatst werden, zodat de ingezaaide velden weer tot bloei zouden komen, voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Tevens was hij op de woensdagmiddagen aanwezig, om de destijds papieren versie, van het DONK clubblad te vouwen en rond te brengen in zijn wijk.

Op zaterdagen was Henk ook veel op DONK om bij zijn zoon Peter te kijken en later bij zijn kleinzoon Dirk. Op de zondagen was Henk trouwe supporter van DONK 1 en in zijn vrije tijd ging hij graag op de woensdagmiddagen naar sv DONK om te biljarten met o.a. Henk Nouwen, Rinus van der Stad en Harrie Brouwers.

Voor zijn vele betrokken jaren bij sv DONK is Henk enkele jaren geleden ook benoemd als Lid van Verdienste. De laatste jaren kwam Henk niet veel meer op DONK, aangezien zijn gezondheid dat niet meer toe liet. Hij heeft onlangs een korte tijd  twee weken door gebracht in het ziekenhuis en is naar huis gekomen om de laatste dagen thuis door te brengen, waar hij op woensdagmiddag 6 maart is overleden.

Na een lidmaatschap van ruim 47 jaar moeten we helaas definitief afscheid nemen van Henk. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en de overige familieleden heel veel sterkte toe.

De crematie zal op maandag 11 maart a.s. in besloten kring plaats vinden. Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart tussen 11.00 en 15.00 uur bij Henk thuis op de Koningin Wilhelminaweg 3, 2802 HA Gouda.

Bestuur sv DONK