DONK goed uit winterstop!

Vandaag hervatten we de competitie na de winterstop tegen vv Haastrecht. Na een prima trainingskamp in Dusseldorf volgde de afgelopen week een week zonder veldtraining. Wel een bijzondere donderdagtraining op de Nieuwe Broekweg. Trainer Pieter was zeer creatief geweest!! Het had een positief effect. Een zeer jong DONK (Rik Bogaard en Sjors van Hanswijk ontbraken beiden met resp. blessure en vakantie) liet in de eerste helft duidelijk het verschil zíen; makkelijker in de combinatie, sterker in de duels en dodelijk effectief als Haastrecht foutjes maakte. Die fouten dwongen we goed af op onze rechterkant waar Edwin en Jordy samen 3x Bas prima bediende. De hattrick was een feit, Bas mocht de bal vandaag houden!!!
Haastrecht was voor de rust maar 1x in een opportunistische counter gevaarlijk. Voor de rest weinig te duchten van de tegenstander. Controle bij DONK met een stevige verdediging waarin Issam een prima wedstrijd speelde als linksback en een middenveld met de creatieve Tim en Mellah als balvaste spelers en een degelijke Wessel als slot op de deur.

Dat veranderde eigenlijk na rust niet echt. Echter ook DONK voetbalde minder makkelijk. Gevolg een zeer matige 2e helft. Niet veel te duchten van de tegenstander, maar zelf ook niet veel meer afgedwongen. Wel onnodige irritatie. We moeten leren dat een tegenstander die op de rug ligt, niet meer zo interessant is om daar verbaal en in 1-op-1 strijd mee te voeren. Onnodig. Gewoon net als de eerste helft de voeten laten spreken en het scorebord opvoeren.

Vandaag een mooie jonge ploeg gezien met een gemiddelde leeftijd onder de 22. Bijna allemaal pupillen van de club. Een brede basis die belangrijk is als we over een aantal weken de finales gaan spelen.

Al met al een goede en volkomen terechte overwinning. Volgende week wacht Cabauw en daarna kunnen we ons gaan voorbereiden op de kampioenspoule. Naast de vooral voetballende ploegen uit de huidige competitie moeten we ons ook voorbereiden op het meer fysieke spel van de ploegen uit 3A.

A.s. dinsdag spelen we een oefenwedstrijd tegen RVC’33 (en het tweede tegen Haastrecht) en dan zondag naar Cabauw.

Tot volgende week in Cabauw.